SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtlı İşsiz sayısı 26 Bin 714

0
Güncellendi - 2016-07-28 04:47:50
Kayıtlı İşsiz sayısı 26 Bin 714
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Çalışma ve İş Kurumu’na kayıtlı işsiz sayısının 26 bin 714 olduğu bildirildi. İşsizlerin sosyal durumlarına göre dağılımında yüzde 97.1’inin normal statüde iş arayanlar olduğu kaydedildi. Yaş gruplarına göre iş arayanlarda ilk sırayı yüzde 47.2 ile 15-29 yaş arasındakilerin oluşturduğu bildirildi.

İŞSİZ SAYISI 26 BİN 714

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı Temmuz ayı toplantısını Vali Yardımcısı Şamil Horasanlı başkanlığında Valilik’te toplandı.Toplantıya kurul üyeleri katılarak işgücü piyasası, istihdam ve meslek eğitimine yöneik kararlar alındığı bildirildi.

Kurulda görüşülen Malatya İşgücü ile ilgili bilgiler şöyle:

"KAYITLI İŞSİZLERİN ÖĞRENİM DURUMUNA GÖRE DAĞILIMI

Kurumumuza kayıtlı iş arayanların sayısı 2016 yılı Haziran ayı itibarı ile 26.714 kişidir. TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı düzey olan TRB1 bölgesinde işsiz sayısı 2015 yılı için 48.000’dir.

İl Müdürlüğümüzde kayıtlı iş arayanların %52,6’sının İlköğretim mezunu olduğu görülecektir. İlköğretim mezunlarını sırasıyla %26,4 ile lise, %9,8 ile lisans ve %9 ile ön lisans mezunları takip etmektedir.

SOSYAL DURUMLARINA GÖRE İŞSİZ SAYILARI

Kurumumuza kayıtlı 26.714 işsizin sosyal durumlarına göre dağılımı aşağıdaki gibi olup; kayıtlı iş arayanların %97,1 normal statüde iş arayanlardan oluşmaktadır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı %2,4 iken, eski hükümlülerin oranı %0,5 olarak istatistiklere yansımaktadır.

YAŞ GRUPLARINA GÖRE İŞSİZLER

Kurumumuza kayıtlı işsizlerin çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-29 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 12.618 kişi toplam işsizler içindeki oranı %47,2’dir. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu %13 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %12 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %8,3 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %7,1 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

İŞE YERLEŞTİRME İSTATİSTİKLERİ

2016 Haziran ayı sonu itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 2427 kişi, kamu sektöründe 51 kişi olmak üzere toplam 2478 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımı aşağıdaki gibi olup, işe yerleştirilenlerin cinsiyetlerine göre meslek grupları irdelendiğinde en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubunun erkeklerde ve kadınlarda nitelik gerektirmeyen meslek grubu olduğu görülmektedir.

AÇILAN KURSLARIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ

İl Müdürlüğümüzce 2016 yılı Haziran ayı sonu itibariyle engellilere yönelik 4 adet engelli kursu, 887 adet İşbaşı Eğitim programı, 29 adet Girişimcilik kursu, 9 adet İstihdam Garantisiz, 28 adet Özel Politika, 17 adet UMEM/İEP ve 16 adet UMEM/MEK olmak üzere toplam 990 program başlatılmış olup, bu projelerde 4.470 iş arayana mesleki eğitim verilmiştir:

Toplum Yararına Program (TYP)

2016 yılı Haziran ayında 30 program olarak seçmeleri yapılan 1015 iş arayan, TYP kapsamında istihdam edilmiştir.

İŞSİZLİK SİGORTASI

İşsizlik Sigortası kapsamında 2016 Haziran ayı sonunda Kuruma başvuran 629 kişiden 394’ü işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Başvuran 235 kişinin işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile talepleri İl Müdürlüğümüzce reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı 2.881’dir.

İşsizlik sigortası kapsamında maaş alan kişiler İl Müdürlüğümüz tarafından mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmekte olup, eğitimi kabul etmeyen kişilerin işsizlik maaşları kesilmektedir.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

2016 Haziran ayı sonu itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 25.051 kişidir."

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bld

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 yıl önce)
    Üniversiteliler bence daha fazla normal işsizlere gore ama onlar kpss sınavı şu sınav bu sınav diye heryıl aynı tempoyla devam ediyor İş-Kur'a felan başvurmuyor ondan çok az gibi görünüyor Rabbim yardımcıları olsun
    0
    0
    Yanıtla