SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtlı İşsiz Sayısında Azalma

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:19
Kayıtlı İşsiz Sayısında Azalma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2012 yılı sonu itibariyle 25 bin 340 olan resmi kayıtlı işsiz sayısının 22 bin 720 kişiye düştüğü bildirildi. 

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Yardımcısı Çağrı Erdinç’in başkanlığında toplandı. Kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantı da, işsizlik rakamları ile ilgili olarak verilen raporda toplam işsiz sayısının 22 bin 720 olduğu aktarılarak, “Kayıtlı işsizlerin kayıtlıların yüzde 37,2’si kadın, yüzde 62,8’in erkek iş arayanlardan oluşmaktadır. Kayıtlı iş arayanların yüzde 50’sinin ilköğretim mezunu olduğu görülecektir. İlköğretim mezunlarını sırasıyla yüzde 28,7 ile ortaöğretim ve yüzde 10,4 ile ön lisans mezunları takip etmektedir. Kurumumuza kayıtlı Kurum veri tabanına kayıtlı iş arayanların yüzde 94,3’ü normal statüde iş arayanlardan oluşmaktadır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı yüzde 5,1 iken, eski hükümlülerin oranı yüzde 0,6 olarak istatistiklere yansımaktadır. Kurumumuza kayıtlı işsizlerin çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-29 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu grupta ki işsizlerin 11 bin 465 kişi toplam işsizler içindeki oranı yüzde 50.5’tir. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu yüzde 68,5 ile 55-59 yaş grubu olur iken ikinci sırada yüzde 67,9 ile 15-19 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu yüzde 39 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırda yüzde 38,8 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır. TÜİK’ten alınan 2012 yılı verilerine göre Malatya’nın da dahil olduğu TRB1 bölgesinde işsiz sayısı 52 bin olup, en fazla işsizlik yüzde 34,6 ile 25-34 yaş grubuna denk gelmektedir. 2013 Mart sonu itibarıyla İl Müdürlüğümüzce özel sektörde bin 647 kişi işe yerleştirilmiştir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız