SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtlı ve Küpeli Olacak

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı öncesinde küpesiz ve kaydı olmayan hayvanların başka illere naklinin yasak olduğu bildirildi.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ülke genelinde ve ilimizde hayvan hareketleri artmakta, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden, ilimize önemli miktarda hayvan sevki olmaktadır. Buna paralel olarak milli ekonomimizde önemli payı olan hayvan varlığımıza bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılma riski de artmaktadır. Trakya yöresi hastalıksız bölge olarak belirlenmiş ve Trakya yöresine İstanbul'un Avrupa yakası da dahil, hayvan geçişleri yasaklanmıştır. Anadolu yakasına ise hayvan sevki başlamıştır"şeklinde belirtildi.

"Bu nedenle aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış, kayıt sistemine kaydolmamış büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara il dışına çıkış için Veteriner Sağlık Raporu tanzim edilmeyeceğinden Veteriner Sağlık Raporsuz hayvan sevk eden hayvan sahipleri ve şoförlere ağır para cezası uygulanacaktır" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:

"Yetiştirici ve besicilerimizin mağdur olmamaları için yukarıda belirtilen hususlara gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız