SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıtta Polis Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:42
Kayıtta Polis Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi’nde kayıt işlemleri sürüyor. Kayıt sırasında öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan  bir de el broşürü verilerek öğrenciler terör örgütlerine karşı uyarılıyor.
 
İnönü Üniversitesi’ne kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler için 3 Eylül’de başlayan kayıt işlemleri  devam ediyor. Kayıtlar 7 Eylül tarihinde sona erecek.
 
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kayıt işlemlerinin fakülteler için ayrı günlerde yapılması  kayıtların daha rahat bir ortamda gerçekleşmesini sağlıyor. Kayıt sırasında  öğrencilere  çanta verilirken kayıt için gerekli evrakların doldurulup kayıt işlemi tamamlanınca 30 TL karşılığında  öğrenci kimlikleri veriliyor. 
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik’te kayıt işlemleri sırasında görevlilerden bilgi aldı.
 
Emniyetten  ‘Terör Uyarısı’
Bu arada kayıt işlemi sırasında öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve içinde üniversiteyi ve Malatya’ya tanıtıcı bazı bilgilerin de bulunduğu broşürler dağıtılıyor. Broşürde özellikle öğrencilerin terör örgütülerine karşı duyarlı olması isteniyor.
 
Broşürde “Sevgili Öğrenciler ; Amacımız, rahat, huzurlu ve güvenli bir şehirde, bilimin ışığıyla aydınlanmış bir üniversitede başarılı bir eğitim ortamı sağlamak” denildi.
 
Terör örgütlerine karşı öğrencilerin uyarıldığı broşürde  şu ifadelere yer verildi:
 
“Sevgili gençler unutmayınız! Terör örgütleri için en hayati kaynak insandır. Terör örgütleri, yurt içi ve yurtdışında ne kadar destek sağlarlarsa sağlasın, onları ayakta tutacak insan kaynağı olmadan varlıklarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle, siz gençlerimizi kötü emellerine alet etmek isteyen kişi yada grupları her zaman var olacaktır. Sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ve insan kaynağı ile sürekli büyüyen bir Türkiye, sadece ülke içinde değil, çevre bölgesi içinde bir istikrar unsurudur. İstikrar ortamının bozulması, sadece kargaşadan çıkarı olan kesimlerin faydasınadır. Sahnesi, senaryosu ve oyuncuları önceden  hazırlanmış olan terör örgütleri ülkemizi istikrarsızlaştırma aracı olarak kullanılmaktadır” denildi.
 
Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan broşörlerin yanında yine  öğrencilere ‘ Malatya Emniyet  Müdürlüğü İlk Adımda Dost Eli’ yazısının yer aldığı jelatin içinde biri gün kurusu diğeri  islimden geçirilmiş 2 adet kuru kayısıyıda ikramda bulunuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız