SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaymak' Araziye Böl-Parçala-Sat Yöntemi!

0
Güncellendi - 2018-05-10 19:21:37
'Kaymak' Araziye Böl-Parçala-Sat Yöntemi!
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce ‘özelleştirme’ adı altında birçok kez satılmak istenen, ancak çeşitli nedenlerle satışı gerçekleşmeyen TEDAŞ binasına bitişik I. Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı başındaki  243 bin metrekarelik arazi bu kez 9 parsele bölünerek, yeniden  satışa çıkartıldı. Arazi en son bir bütün olarak 2015 yılında satışa sunulmuş ve satış işlemi iptal edilmişti. İl merkezine yakın mevkide kamusal hizmet alanı için kullanılabilecek bir arazi satışa sunulurken, il merkezinde kamusal hizmet binası yapımı için ise hazine arazı bulunamıyor.

-“Bütün” olarak satılamamıştı…

TEDAŞ binasının yan tarafında bulunan, Malatya-Adıyaman Karayolu ile demiryolu arasında kalan daha önce ihaleye çıkartıldığında 243 bin 817 metrekare büyüklüğünde olan arazi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından son olarak 9 ayrı parsele bölünerek satışa sunuldu.

TEMSAN’a ait iken Hazineye devredilen, daha önce kamu şirketi olan “ tta Gayrimenkul A.Ş.” tarafından 2011 yılından itibaren defalarca satışa sunulan ve en son 2015 yılında satışı iptal edilen arazi şuanda Sümer Holding’e ait olarak görünürken, bu kez satışı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üstlendi.

-Şimdi 9 parsele bölündü

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru da İkizce Mahallesi 113 ada da bulunan ve 9’a bölünen arazideki 28 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 29 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 30 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 31 nolu parsel 21 bin 704 metrekare, 32 nolu parsel 19 bin 691 metrekare, 33 nolu parsel 18 bin 761 metrekare, 34 nolu parsel 24 bin 128 metrekare, 35 nolu parsel 24 bin 128 metrekare ve 36 nolu parsel 26 bin 551 metrekare büyüklüğünde. Satışa çıkartılan parseller yaklaşık 195 bin metrekare büyüklüğünde.

-2 parselin yola cephesi var

Satışa sunulan parsellerden her ikiside 24 bin 128 metrekare büyüklüğünde olan 34 ve 35 nolu parsellerin Malatya-Adıyaman Karayolu’na cephesi görünüyor. Satışta daha çok bu iki parsel için teklif verilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının duyurusuna göre, özelleştirme ihalesi için son teklif verme süresi 1 Haziran 2018 tarihinde sona eriyor ve satış işlemi pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Parseller için geçici teminat olarak bazı parseller için 60 bin TL, bazı parseller için ise 90 bin TL geçici teminat alınacak.

-Malatya’nın en kıymetli 'bütün' arazisiydi!

Organize Sanayi Bölgesi’nin bitişiğinde bulunması ve karayolu üzerinde yer alması nedeniyle noktasal olarak önemli bir konuma sahip olan 'tek parça' arazinin, Malatya’da kentin geleceğine yönelik değerlendirilip birçok kamusal hizmet alanı olarak kullanılması gerekirken, 9’a bölünerek satışa sunulması dikkat çekti.

Malatya merkez ilçeleri olan Yeşilyurt ve Battalgazi’de okul ve kamusal hizmet binası yapımı için neredeyse kullanışlı hazine arazisi bulunmasında zorluk çekiliyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Erhan KARDEŞ (5 yıl önce)
    Bos arazinin pesini birakinda el birligiyle vagon fabrikasini sivil top.orgutleri,medya,halk birlikte elele verip degerlendirelim...mesala ne olur ?; Buyuksehir belediyesinin sehir icine dagilmis tum bakim onarim yada genis alan gerektiren calismalarini tek merkeze toplanir...en hayirlisida bu olurki belediye enguzel sekilde hak eden degerinde katmadegere katar...haa dahada olmadi cezmi kartay denen isyerlerinin tamamindan daha fazlasi oraya sigar..
    0
    0
    Yanıtla
  • nazım özer (5 yıl önce)
    neresi kaymak dalgamı geçiyorsunuz bugüne kadar neden satılmadı çünkü ederinin üstünde istiyordu devlet zaten emlak balonu patlamış milletin cebinde beş kuruş para yok alıcı nerde para nerde ekonomi kötü bütün olarak satamamışlar bölersek satma ihtimali yüksek diye yapmışlar her taraf kamu arazisi zaten bari bu atıl arazileri satsınlar da devletin kasasına para girsin yatırım yapılsın istihdam sağlansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen Gül (5 yıl önce)nazım özer isimli kullanıcı yorumuna
    Sen kaymak denince, pastanelerde satılan suni kaymaktan anlıyorsun her halde
    0
    0
    Yanıtla