SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Aracına Haciz

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:57
Kaymakam Aracına Haciz
A- A+ PAYLAŞ
 
Karakaya Baraj Gölü’nde 10 yıl önce meydana gelen feribot faciasında ölenlerin yakınlarının kazandığı tazminat haklarının ödenmemesi üzerine bazı alacaklı avukatları Baskil Kaymakamlığı’nın makam aracı ile birlikte 3 araca haciz kondu.
  
Elazığ'ın Baskil ilçesi ile Malatya'nın Battalgazi ilçesi arasında bulunan Karakaya Baraj Gölü üzerinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan Baskil Kaymakamlığı'na ait feribotun, baraj gölünde alabora olarak batması sonucu 10 yıl önce meydana gelen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği facia ile ilgili açılan davanın tazimatları ödenmeyince Baskil Kaymakamlığına ait makam aracı ile diğer hizmet araçlarına haciz konduğu bildirildi.
  
Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi ilçesi Atabey İskelesi Mevkii'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen olayda, Baskil Kaymakamlığına ait yük ve yolcu taşıyan feribotun alabora olarak batması sonucunda, Zehra Ertan (62), Yeter Gülgen (69), Sevim Gültekin (69), Makbule Tay (53), Necla Ergin (40), Haşim Ergün (60), Sevim Ergin (58), Mehmet Ali Demir (42), Sıtkı Güzel (46), Mehmet Güzel(19), Hakkı Gülgen (67) ile birlikte cesetleri kaybolan Mehmet Berk (19) ile Kasım Gülgen olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Talihsiz kazada feribotta bulunan karpuz yüklü 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 otomobil de suya gömülmüştü.
  
Kaza sonrasında ölenlerin yakınları taraf ından açılan tazminat davalarının ödenmemesi üzerine bazı hak sahiplerinin avukatları tarafından Baskil Kaymakamlığı’na ait makam aracı ile Kaymakamlıkta kullanılan hizmet araçlarına Malatya 3. İcra Dairesi tarafnıdan makam aracı olarak kullanıldığı bildirilen bir araç ile birlikte Kaymakamlıkta hizmet aracı olarak kullanılan 2 araca daha yakalamalı olarak hacız konduğu bildirildi. 
  
Öte yandan, verilen karara uymadıkları ve görev ihmali yaptıkları iddiasıyla da, Baskil Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında da Baskil cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapıldığı öğrenildi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız