SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Sorunları Dinledi

A- A+ PAYLAŞ
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan köy gezilerini sürdürüyor…
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan ve beraberindeki daire amirleri ve diğer görevliler Ballıkaya köyüne geldiler. Karadirek Cem Kültür Evinin Yazlık Yemekhanesinde yapılan toplantıda köy muhtarı Abidin Koç, Ballıkaya ile Mıroğlar ve Çekiş mezralarının sorunlarını ve sitemlerini dile getiren bir konuşma yaptı, Ballıkaya köyüne maddi ve manevi destek sunanlara da teşekkür etti.  Kaymakam Nurettin Dayan ise sorunları ve istemler konusunda açıklamalı bir konuşma yaptı. Dayan, köy muhtarlarına “Ballıkaya’yı örnek alın, onlar nasıl işlerini yapıyorlarsa siz de öyle yapın" dediğini de dile getirdi. 
 
Ballıkaya Köyünün sorunlarını ve istemleri
 
Muhtar Abidin koç konuklara hoş geldiniz dedikten sonra Ballıkaya ile Mıroğlar ve Çeki mezralarının sorunlarını ve istemlerini dile getiren konuşmasını yaptı, şunları söyledi:
 
* Sürdürülmekte olan kilit taş döşeme konusunda destek bekliyoruz.
* Alaçayır yaylamızdan gelen su için kepçeye gereksinimimiz var.
*Eski köy yerleşim yerinde Mustafa Güner tarafında bağışlanan yere 200 tonluk bir havuz yapacağız. Bu havuz, diğer havuzlar ve kaynaklardan sulama suyunu gerekli yererle ulaştırabilmek için aldığımız 1300 metrelik sulama suyu borusunu döşeyeceğiz. Bu konuda destek bekliyoruz.
* Atık su tesisi (Kamış Sistemi) kurulması için etüt ve proje çalışmaları tamamlandı, ödenek bekliyoruz.
* Kayadibi yöresinde bulunan içme suyu deposunun üzerine güneş enerjisi ile çalışan otomatik klorlama sistemi takılmasını istiyoruz. Deponun için fayans döşeyeceğiz. 
* Alaçayır yaylamızdan Kayabaşı yaylamıza yol yapılması ve yamaç paraşütçülüğü yapılmasını, yayla turizminin gerçekleştirilmesini, şenlikler yapılmasını istiyoruz.
* Darıderesi üzerine yapılacak gölet ile Balıklaya ve çevrede yerleşim birimlerinin sulama suyu için yedek depolama olmasını istiyoruz. 
 
Mıroğlar Mezrasının sorunlarını ve istemleri
 
* Hekimhan-Arguvan karayolu güzergâhında Ağkol yöresinden Mıroğlar mezrasına kadar uzanan 500 metrelik yolun asfalt yapılması,
* Eskiden okul binası olan yapının kültürel amaçla kullanılabilmesi için devlet-vatandaş işbirliği ile bakım ve onarımının yapılarak düzenlenmesini istiyoruz. Bunun için de 2000 adet tuğla, 550 torba çimento, 120 torba kireç, 4 ton demir, işçi ve usta masrafı ile birlikte 14.000 (On dört bin) TL gerekiyor. 
 
Çeki Mezrasının sorunlarını ve istemleri
 
* Yetersiz olan içme suyunun artırılması için artezyenin bakım ve onarımının yapılması,
* Sulama suyu sorununun giderilmesi,
* Caminin bakım ve onarımlarının yapılması,
* Hekimhan-Arguvan karayolu güzergâhında Bozarmut yöresinden Çeki mezrasına kadar uzanan yolun asfalt yapılması…
 
Ballıkaya Köyüne Katkı sunanlara Teşekkür
 
Muhtar Abidin Koç, Ballıkaya köyüne maddi ve manevi katkı sunan Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı M. Şerif Yıldırım, Güzelyurt Belediye Başkanı A. Seydi Millioğulları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Ahmet Kavuk, Fethiye Belediye Başkanı Habip Yücel, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Kocaözü Belediye Gani Karaca, İşadamı Hüseyin Ağbaba, İşadamı İbrahim Karataş ve İğdir Köyünden Emekli Öğretmen Hasan Gökçe’ye teşekkür etti. 
 
“Ben yaparım demiyorum, biz yaparız diyorum. Sizlerle birlikte hele de Ballıkayalılar da arka çıktığı sürece yapamayacağımız hiçbir şey olamaz. Saygılarımla…” diyerek sözlerini tamamladı. 
 
“Bir araya gelme kültürü çok önemli“
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, yaptığı konuşmada birlikte hareket etmenin önemine değinerek Balıklaya köyünün örnek bir köy olduğunu ve yaptıkları çalışmalardan da örnek alınması gerektiğini belirtti. Sorunlar ve istemler hakkında açıklamalarda bulundu.
 
“Köy muhtarlarına, ‘Ballıkaya’yı örnek alın, onlar nasıl yapıyorlarsa siz de öyle yapın” diyorum.
 
Ballıkaya gerçekten örnek alınacak bir köy… Ballıkayalılar bir araya geliyorlar, işlerini yapıyorlar. Sorunların çözümü için her şeyi devletten beklemek yetmiyor, vatandaşların da özveride bulunması gerekiyor. Devlet, vatandaşın kendisidir… Devlet-vatandaş işbirliğinde devlet vatandaşa, vatandaş devlete yardımcı olacak, görevlerini yerine getirecek.
 
Bir araya gelme kültürü… Bir araya gelme kültürü çok önemli. Bir araya gelenler işlerini daha kolay ve güzel yapıyorlar.
Ballıkaya şanslı köylerden birisi…”
 
Kaymakam Dayan, Ballıkaya ve mezralarının dile getirilen sorunlarına ve istemlerine yardımcı olacaklarını, bunun için de vatandaşların da özverisinin gerektiğini yineledi. 
 
Kaymakam ve beraberindekiler yemekten sonra Başkavak köyüne gittiler.
 
Başkavak Köyünden Notlar…
 
* Programa alınan köyün ana yola bağlantısının asfaltlanması,
* 2.500 metrelik sulama kanalı projesinin gerçekleştirilmesi istemini Kaymakam Dayan İl Özel İdare ile görüşeceğini belirtti.
* Köy dernek binasında bakım, onarım ve ekler yapılması için gerekli olan 1000 adet tuğla, 100 torba çimento istemini Kaymakam Dayan karşılayabileceklerini belirtti.
* Su deposunun fayans yapılması ve klorlama cihazı takılması isteminin ihaleden sonra yapılabileceği bildirildi. 
* Köy halkı genel ilaçlama isteminde bulundu.
 
Haber ve Fotoğraflar: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız