SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Talimatı Cezaya İptal

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilçe kaymakamının talimatı ile trafik polislerinin vatandaşa kestiği para cezası, mahkeme tarafından iptal edildi. Cezayı kesen polisler mahkemede, "Hatalı sollamayı biz görmedik, kaymakam söylediği için ceza kestik" dedi.

İlginç olay, 25 Aralık 2007 tarihinde Malatya'da meydana geldi. Darende ilçesine bağlı Balaban beldesinde kendisine ait 1976 model aracı ile trafikte seyreden Hasan Aydoğan isimli çiftçi, içerisinde Darende Kaymakamı Vural Karagül'ün bulunduğu makam aracını geçerek yol üzerindeki petrol istasyonuna girip yakıt almak istedi. Aydoğan yakıt alırken yanına gelen trafik polisleri, hatalı sollama nedeniyle para cezası kesmek istedi. Aydoğan hatalı sollama yapmadığını söyleyince trafik polisleri kendisine
"Kaymakamı solladığı için ceza yazıldığını" söyledi.

Aydoğan, itiraz edince trafik polisleri Balaban Jandarma Karakolu'ndan yardım istedi. Jandarma Karakolu'na götürülen Hasan Aydoğan'a, ehliyetinden 15 puan düşürülerek toplam 216 YTL para cezası kesildi.

Cezasının iptal edilmesi için olaydan bir gün sonra Darende Kaymakamlığı'na giderek Kaymakam Vural Karagül'le görüşmek isteyen Hasan Aydoğan, kendisine randevu verilmeyince adliyeye giderek Darende Sulh Ceza Mahkemesi'ne cezanın iptal edilmesi için dava açtı. Açılan davada, trafik cezasının altında imzaları bulunan trafik polisleri F.S. ve N.Ç., mahkemede verdikleri ortak ifadede, "Ceza tutanağındaki imzalar bize ait. Trafik cezası tutanağını olay tarihinde Darende Kaymakamı Vural Karagül'ün talimatı üzerine düzenledik. Sürücü Hasan Aydoğan'ın hatalı sollama yaptığını görmedik. Darende Kaymakam'ının olayın kendilerine intikal ettirmesinden sonra aracın park halinde bulunduğu petrol istasyonuna giderek sürücü Hasan Aydoğan'a trafik suçu işlediğini söyledik. Ancak sürücü hatalı sollamayı kabul etmeyince Balaban Jandarma Karakolu'ndan yardım istedik" ifadelerini kaydetti.

Darende Sulh Ceza Mahkemesi, "İdari para cezasının Darende Kaymakamı'nın talimatı üzerine düzenlendiği, idari para cezası verilirken herhangi bir şekilde talimatın hukuka uygunluğunun araştırılmadığı, aynı şekilde, itiraz eden Hasan Aydoğan'ın hatalı sollama yaptığı hususunda dosya kapsamında herhangi bir delil elde edilemediği anlaşılmıştır" diyerek ceza tutanağı ile verilen para cezasının kaldırılmasına karar verdi.

Verdiği mücadeleyi kazanan Hasan Aydoğan, Kaymakam'ın makam aracını geçtiğini ancak kural hatası yapmadığını belirterek gecikme cezası ile birlikte ödediği 237 YTL parayı geri alacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız