SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Zehir Zemberek!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:18
Kaymakam Zehir Zemberek!..
A- A+ PAYLAŞ
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan, yaptıkları hizmetlerde kendilerini ayrımcılıkla suçladığını belirttiği kişilere yönelik zehir zemberek bir açıklama yaptı. İlçenin CHP'li belediye başkanı Sait Özoğlu'nun, Hekimhan Maden, Ceviz ve Kültür Festivali'nin 4'üncüsünün Ağustos ayında yapılacağı açıklamasından bir gün sonra Kaymakam Dayan, 'Kamuoyuna Duyuru' başlığıyla basın kuruluşlarına geçtiği mesajda, Malatya'da büyüdüğünü belirterek " Malatya benim için çok müstesnaydı." dedi. Göreve başladığı günden beri hiçbir kesimi ayırt etmediğini söyleyen Kaymakan Nurettin Dayan,  "Her başarısızlığının nedenini muhalefet partisine mensup olmalarına bağlayanlar, geçmiş dönemde üç yıl boyunca Hekimhan için çırpınan meslektaşıma ayrılacağı gün nasıl bir kinle saldırmışlarsa, görev süremizin dolacağını düşünerek aynı aymazlıkla üzerimize gelmektedirler." ifadelerini kullandı. 
 
"Saflığımızdan Değil"
 
Kaymakam Dayan, kendisine karşı olumsuz tutum içerisinde olanlar için, "Olup-bitenlere rağmen kendilerine hakkettiklerinin ötesinde bir saygı gösterdiğimiz de doğrudur. Ancak şu husus çok iyi bilinsin ki; bu, yumuşak başlılığımızdandır; saflığımızdan değildir." diye konuştu. 
 
Hekimhan Kaymakamı Nurettin Dayan'ın açıklamasının tam metni şöyle; 
 
"Kamuoyuna Duyuru
 
08.08.2010 tarihinde Hekimhan’daki görevime başladım. Daha önce görev yaptığım Yozgat- Çandır, Siirt- Pervari, Kütahya-Altıntaş ve Bitlis-Güroymak ilçelerinin ötesinde daha büyük bir aşkla işe koyuldum. Çünkü Malatya büyüdüğüm yaşadığım ve adeta aşık olduğum bir ildi ve benim için çok müstesnaydı.
 
Göreve başladığımda ilk olarak ilçenin sorunlarını belirlemeye çalıştım. Bu tespitlerimi yaparken de hiçbir siyasi mülahaza gözetmeksizin her partiden her kesimden insanlarla görüştüm. Belediye başkanlarımızla, İl genel meclisi üyelerimizle, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütü üyesi vatandaşlarımızla, duyarlı insanlarımızla hiçbir ayrım yapmadan görüştüm. Herkesin görüşünü önemsedim.
 
Belediyelerimizin sorununu kendi sorunum olarak gördüm. Muhtarlıklarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan imkânlarımız ölçüsünde köylerimize hizmet sunmaya çalıştım. Aslında Hekimhan Belediyesi’ni ilgilendiren ilçenin içme suyu problemini Kaymakamlığın sorununun da ötesinde kendi şahsi sorunum gibi gördüm. Bu konuyla ilgili defaatle Bakanlıklar nezdinde randevular alarak başta belediye başkanı olmak üzere diğer belediye başkanlarımız, Ak parti milletvekilleri, ilçe yöneticileri, il genel meclis üyeleri ile birlikte takip ettik. Hatta yaşına ve rahatsızlığına rağmen sayın Recai KUTAN’la birlikte yine aynı sorunla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel EROĞLU ile görüştük.
 
Yine ilçemizin her türlü problemine çözüm bulabilmek için defaatle hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin başta belediye başkanlarımız olmak üzere çeşitli vesilelerle ve farklı heyetlerle Valiliğimizde, İl Müdürlüklerinde, Bölge Müdürlüklerinde çok sayıda görüşmelerde bulunduk.
 
Geldiğim günden beri yine TBMM’de başta Malatya’nın sorunları olmak üzere Türkiye’nin her meselesine duyarlı olduğuna inandığımız sayın vekillerimiz Mehmet ŞAHİN, Fuat ÖLMEZTOPRAK, Mevlüt ASLANOĞLU, Mücahit FINDIKLI, Mustafa ŞAHİN, Öznur ÇALIK, Cemal AKIN, Ömer Faruk ÖZ, Veli AĞBABA, İhsan BARUTÇU başta olmak üzere pek çok saygıdeğer milletvekilimizle yine heyetler halinde görüşmeler yaptık.
 
İlçenin birliğinden güç doğacağına olan inancımızla düzenlediğimiz her organizasyonda çoğu zaman herhangi bir katkıları olmadığı halde ilçenin yerel idarecilerini de Kaymakamlığımızla birlikte işin sahibi olarak kabul ettik ve kamuoyuna da bu şekilde ilan ettik.
 
Başından beri Kaymakamlığımız öncülüğünde yapılan Hekimhan Kültür ve Ceviz festivali başta olmak üzere Valiliğimiz öncülüğünde ikisi Ankara’da biri de İstanbul’da yapılan MALATYA GÜNLERİ’nde ve yine Kaymakamlığımız öncülüğünde Malatya’da gerçekleştirilen HEKİMHAN GÜNLERİ’nde işin tüm yükünü Kaymakamlık personeli çektiği halde işin sahibi olarak tüm belediyelerimizi gösterdik. Asla ayrım yapmadık.
 
Köylerimize yatırım yaparken de hiçbir ayrım yapmadığımızı iz’an ve insaf sahibi her insan KÖY-DES Programları başta olmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden yaptığımız işlere bakarak anlayabilir.
 
Hekimhan’a çok şey yaptığımız iddiasında değilim; ama vicdanen, iki yıla yakın bir süredir Hekimhan için çırpındığımızı düşünerek, müsterih olduğumu çok rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Her başarısızlığının nedenini muhalefet partisine mensup olmalarına bağlayanlar, geçmiş dönemde üç yıl boyunca Hekimhan için çırpınan meslektaşıma ayrılacağı gün nasıl bir kinle saldırmışlarsa, görev süremizin dolacağını düşünerek aynı aymazlıkla üzerimize gelmekte, bizleri iktidar partisine mensup olmakla hatta onun ötesinde bizleri, gelecek seçimler için belediye başkanı adayı hazırlamakla suçlamakta, başarı sağladıklarında başarı sebebi olarak kendilerini; başarısızlıklarında da müsebbip olarak bizleri görmekte; muhatabı biz olmadığımız halde hazırladıkları herhangi bir proje her ne sebeple olursa olsun kabul görmeyince bizleri sorumlu tutmaktadırlar.
 
Aynı zihniyetin, son olarak; üç yıldır Kaymakamlığımız öncülüğünde yapılan Hekimhan Kültür ve Ceviz Festivali’ni kendileri yapmış gibi göstererek bize haber verme ihtiyacı bile hissetmeden ve adını dahi çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurduğumuz şekilde 4. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali olarak belirleyip ilan etmeleri devlet adabı ile bağdaşmadığı gibi etik de değildir.
 
Eşimin tamamen gönüllü olarak ve bir kaymakam eşi olmasının ötesinde sosyal sorumluluk kapsamında düzenlediği çeşitli etkinlikleri, sırf iktidar partisinin ilçe teşkilatında yer alan bazı kişilerin eşleri var diye tahammülsüzlük göstererek boykot edenler, oyunbozanlık yaparak etkinliklere taş koyanlar, iktidarın her türlü nimetinden faydalanıp iktidar partisine mensup bir milletvekilinin ‘‘Anneler Günü’’ programına katılmasını bile hazmedemeyenler; Doğu’daki görev sürem dolduğu halde tamamen gönüllü olarak ve memleket için bir şeyler yapmak düşüncesiyle Doğu’da veya Güney Doğu’da bir ilçede çalışmak istediğimi çeşitli ortamlarda söylememden sonra ve kararname tarihinin de yaklaşmış olduğunu düşünerek siyasi bağnazlıklarını bir kez daha ortaya koymuşlar; 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 27. Maddesinde yer alan ‘‘Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.’’ Hükmüne rağmen iktidar partisine mensup milletvekilleri ve iktidar partisi ilçe yöneticileri ile görüşmemi, partili olmakla eşdeğer görmüşler; ikbal endişesiyle şahsıma saldırmaya başlamışlar ve nihayetinde bizi yok saymışlardır.
 
Her seferinde ilçede gerginlik oluşmasını engellemek için bazı şeyleri görmediğimiz; uzlaştırıcı taraf olmak için çırpındığımız doğrudur; tüm olup-bitenlere rağmen kendilerine hakkettiklerinin ötesinde bir saygı gösterdiğimiz de doğrudur. Ancak şu husus çok iyi bilinsin ki; bu, yumuşak başlılığımızdandır; saflığımızdan değildir.
 
Mehmet AKİF’in dediği gibi:
 
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir, belki, fakat çekmeye gelmez boyunum.
 
Son olarak da şu hususu belirtmek isterim ki: Hekimhan’ı, Hekimhanlıyı çok seviyorum ve hep sevmeye devam edeceğim. Hangi görüşten olursa olsun bağnaz bir tutum içerisinde bulunmayıp, her konuda kendileri gibi düşünmediğim için peşin hükümlü olarak bizi baştan kusurlu görmeyen, herkese en kalbi duygularımla sevgi ve muhabbetler sunuyorum.
 
Geleceğin ne getireceğini bilemiyorum; ancak Hekimhan’da kalmamız halinde Hekimhan’ın hadimi olarak çalışmaya, başladığımız işleri bitirmeye, Hekimhan’ımızın güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz; ayrımız halinde ise Hekimhan dışında yaşayan Hekimhan sevdalısı bir Hekimhanlı olarak bize bir görev düştüğünde memnuniyetle yapmaya çalışacağız.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız