SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakama Kış Kavunu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:55:38
Kaymakama Kış Kavunu
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Yazıbaşı İlköğretim Okulu öğrencileri, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay'a kavun ikram etti. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Memi ile bir grup öğretmen ve öğrenci, Kaymakam Oktay'a ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan öğretmenler, Narmikan kavununun en büyük özelliğinin, sezonun sonuna kadar yetişmesi olduğunu belirtti. Türkiye'nin en geç çıkan kavunu olduğu için Narmikan kavununa ilgi gösterildiğini anlatan öğretmenler, Arguvan'daki kavun veriminin de diğer yörelere göre farklı olduğunu ve Türkiye'nin her yerine pazarlandığını ifade etti. 

Oktay da ilçede, Türkiye'nin en geç hasat edilen kavunu olan Narmikan kavununun bereketinin yaşandığını söyledi. 

Kendine özgü kokusu ve tadıyla diğer kavunlardan ayrılan Narmikan kavununun bölge için ticari değer taşıdığını kaydeden Oktay, Arguvan'a bağlı köylerin çoğunda üretimi yapılmakta olan kavunun susuz olarak yetişebilmesinin özelliğiyle bölgenin yapısı açısından da uygun olduğunu söyledi. 

Kavunun üç büyük şehir başta olmak üzere, Türkiye'nin pek çok şehrinden ilgi gördüğünü anlatan Oktay, markalaşma ve kalitenin artırılmasıyla satışın artacağına inandığını ifade etti. Özellikle üreticilerin gerek üretim gerekse satış noktasında gereken özeni göstererek, kalitenin artırılmasına yönelik çalışma yapması gerektiğine işaret eden Oktay, ''İlçe içi satışlar noktasında da daha özenli olunmalı, uygun yerlerde muhafaza edilerek daha özenli stantlarda satışı yapılmalıdır. Bu sayede üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alabilecektir'' dedi. 

Memi ve beraberindekiler, Kaymakam Oktay'a kavun ikramında bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız