SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaymakamdan Alamadık'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı toplantılarını tamamladı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, gündem gereği, Yeşulyurt ilçesi Kuyulu köyünde yapılacak olan tavuk çiftliğiyle ilgili imar konusu ele alındı.

Daha sonra Merkez Hanımınçiftliği Belediyesi'nin 10 bin TL ödeyerek, 5 kilometre yolun İl Özel İdaresi imkanlarıyla asfaltlanması talebi kabul edildi

Bunun üzerine söz alan CHP grup başkanı Mustafa Mengüç, iktidar partisinden olmayan Hekimhan ilçesi Hasançelebi Belediyesi'nin yol talebinin ise karşılanmadığını söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise konuşma yapıp, "Hasançelebi Belediyesi'nin talebi üzerine yol iyileştirilmesi için ilgili daire ile görüştüm. Ancak, biliyorsunuz, sayın valimiz ilçelerde bulunan makinaları kaymakamların emrine verdiği için, bu iş makinasını kaymakam beyden alamadık" ifadelerini kullandı.

"Geçen sene çok güzel çalışan ve birlikte hareket eden ve tek elden idare edilen makinalar bu sene 14'e bölündü. İş makinaları kaymakamların emrinde olunca problemler çıkıyor" diyen Şavata, İl Özel İdaresi'ne ait iş makinalarının geçen yılki gibi İl Özel İdaresi emrine verilip, toplu çalışılması halinde daha iyi verimlilik elde edildiğini vurguladı. Şavata, "Geçen yıl iş makinaları bir yerde toplu çalışma yapıca verimlilik alınıyordu, şimdi dağıldılar gerekli verimi alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca, Kuluncak İlçesi İlisuluk köyünde 220 öğrenci olması rağmen, buraya okul yapılması talebine bu güne kadar cevap verilmediği şeklinde önerge sunuldu. Önerge, incelenmek üzere eğitim komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları tamamlayıp, 2 Ağustos'ta saat 14,00'de toplanılmak üzere birleşime son verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız