SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakamın İntiharı

A- A+ PAYLAŞ
ŞANLIURFA’nın Bozova Kaymakamı 31 yaşındaki Caner Akgün, konutunda tabancayla başına bir el ateş ederek yaşamına son verdi.
 
Sabah saatlerinde konutunda, nöbet tutan polis memurundan aldığı tabancayla başına ateş eden Kaymakam Akgün ’İntiharımdan kimse sorumlu değildir’ yazılı mektup bıraktı.
 
Gelir uzmanı Tuğba Akgün ile evli ve 5 aylık bir kız çocuk babası olan Kaymakam Caner Akgün, bu sabah saat 07.00 sıralarında, yalnız bulunduğu Emniyet Caddesi üzerindeki Kaymakamlık Konutu’ndan dışarı çıkıp, burada nöbet tutan polis memurundan tabancasını istedi. Tabancayı alan Kaymakam Akgün, tekrar konutuna döndükten kısa süre sonra silah sesi duyuldu. Silah sesi üzerine konuta koşan polisler, içeride Kaymakam Akgün’ü kanlar içerisinde buldu. Polislerin haber vermesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede başına ateş eden Kaymakam Akgün’ün yaşamını yitirdiğini saptadı.
 
Herkesi şoke eden Kaymakam Akgün’ün intihar haberi, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e bildirildi. Haberi alan Vali Güvenç, hemen ilçeye hareket etti. Kaymakamlık konutuna giden Vali Güvenç, burada bilgiler aldıktan sonra, Bozova Belediyesi’ne giderek Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Arusoğlu ile görüştü.
 
GERİDE MEKTUP BIRAKTI
 
Başına tek el ateş ederek yaşamına son veren Kaymakam Akgün’ün, intihar ettiği odada bir de intihar mektubu bıraktığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemek üzere el koyduğu mektupta, Akgün’ün ’İntiharımdan kimse sorumlu değildir’ diye yazdığı ifade edildi.
 
Olayın ardından konutta Cumhuriyet Savcısı ile Şanlıurfa’dan gelen polisler uzun süre inceleme yaptı. 3 saati aşkın süre evde inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı, Kaymakam Akgün’ün yazdığı mektup ile tabancaya el koydu. Polisin Kaymakamlık konutunda yaptığı incelemesini, olayı duyarak bölgeye gelen onlarca vatandaş meraklı gözlerle izledi.
 
’ÇOK İYİ BİR İNSANDI’
 
Ölümü ile herkesi şoke eden Kaymakam Akgün’ün intihar nedeni bilinmezken, ilçe halkı haberi alınca üzüldüklerini söyledi. Kaymakam Akgün’ü, ’İlçeye gelmiş olan en iyi Kaymakam’ olarak tanımlayan vatandaşlar, "Çok iyi bir insandı. Küçük, büyük ayrımı yapmadan herkesi sever, herkesin sorunuyla ilgilenirdi. Asla bulunduğu makamın büyüsüne kapılmadı ve her zaman Bozova’ya ve Bozovalı’lara karşı güzel işler yapmanın heyecanını yaşıyordu. Neden intihar etti anlamış değiliz" diye konuştu.
 
EŞİ VE KIZI ŞEHİR DIŞINDAYDI
 
Kaymakam Akgün’ün Bozova Mal Müdürlüğü’nde görev yapan gelir uzmanı eşi Tuğba Akgün’ün 5 aylık kızı ile 2 hafta önce Ankara’ya gittiği öğrenildi. Evliliklerinde herhangi bir sorun bulunmadığı belirtilen Caner Akgün’ün bayram sonrası ailesinin yanına gittiği ve Ankara’da mesleki bir sınava katılacağı ifade edildi.
 
VALİ GÜVENÇ AÇIKLAMA YAPMADI
 
Akgün’ün intihar haberinin ardından Bozova’ya gelen ve yapılan incelemelere ilişkin bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Açıklama yapmayacağını ifade eden ve konuya ilişkin bilgisi olmadığını anlatan Güvenç, olayın soruşturulduğunu belirterek, gazetecilerin görüşme talebine olumsuz yanıt verdi. Bu arada Kaymakamlık konutunda görevli polis memurlarının ifadesine başvurulduğu öğrenildi.
 
MÜFETTİŞLER İLÇEDE İNCELEME YAPIYOR
 
Öte yandan Kaymakam Akgün’ün intiharı ile sarsılan Bozova’da, pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’ndan 2 müfettişin inceleme yaptığı da öğrenildi. Pazartesi gününden bu yana ilçede bulunan müfettişlerin Kaymakamlıkta çeşitli incelemeler yaptığı öğrenilirken, incelemelerin ne amaçla yapıldığı konusunda bilgiye ulaşılamadı.
 
KAYMAKAM AKGÜN KİMDİR?
 
Aslen Giresunlu olan Kaymakam Caner Akgün, 1980 yılında Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamlayan Akgün, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2004 yılında Giresun’da Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Sırası ile Antalya Gündoğmuş ve Konya ili Taşkent ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. 2005-2006 yıllarında İngiltere’nin Manchester Üniversitesi’nde 9 ay Lisan ve Kamu Yönetimi dersleri aldı. 16 Mart 2007 tarihinde Adana Aladağ Kaymakamlığı’na atandı, 2008 yılında Hemşin Kaymakamı olarak görev yaptı. 30 Temmuz 2010 tarihinde Bozova Kaymakamı olarak atanan Caner Akgün, gelir uzmanı Tuğba Akgün ile evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız