SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaynak Suyu Kira İhalesi İptal

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:40:11
Kaynak Suyu Kira İhalesi İptal
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’ın Şotik olarak bilinen Çobandere Köyündeki kaynak suyunun 20 yıllığına su şişeleme tesisi olarak kiralanması ihalesi mahkeme kararı ile iptal edildi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Arguvan İlçesi’nin Şotik olarak bilinen  Çobandere Köyü Cevizlidere mevkiinde bulunan, mülkiyeti Hazineye arazide çıkan 25-30 litre/saniye debiye sahip kaynak suyunun 2 litre/saniye miktarının su şişeleme tesisi yapılması maksadıyla  yıllık 9 bin TL bedelle 20 yıl müddetle Kemal Kırca isimli şahsa kiraya verilmişti.

Yapılan kiralama işinin iptal edilmesi için bölge sakinlerince Malatya İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuru üzerine, mahkeme kaynak suyun kiralama hakkının iptal edilmesine karar verildi. Verilen bu karar üzerine Şotik bölgesindeki kaynak suyunun 20 yıl süreyle kiraya verilmesi işlemi durdurularak, ihale iptal edildi. Özel İdare, kaynak suyunu kiraya verdiği şahıstan tahsil ettiği 14 bin 537 TL parayı geri iade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız