SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kaynaklar Etkin Kullanılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi için öngörülen ödenek büyüklüğünün tespitinde ve dağılımında; uygulanmakta olan projelerin harcama ve fiziki gerçekleşme bilgileri ile köy altyapı envanterlerinin dikkate alınacağını söyledi.

2010-2012 dönemi kamu yatırım politikası hakkında yazılı açıklama yapan AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, önceliklerinde Malatya ilinde devam eden projelerin tamamlanmasının göz önünde bulundurulacağını ifade etti. Ölmeztoprak, "Malatya ilinin kırsal kesiminde kalkınmanın hızlandırılması amacıyla, kamu yatırımları ve hizmetlerinin sunumunda Malatya'nın ilçelerinin merkezleri ve belde belediyeleri ile diğer gelişme ve çevresine hizmet sunma kapasitesi bulunan merkezi yerleşim birimlerine öncelik verilmek suretiyle bu yerleşimlerin altyapıları iyileştirilecek ve kaynakların etkin kullanımı sağlanacaktır" dedi.

Kültür varlıklarının korunması restorasyonu, bakım ve onarımı ile ilgili projeler ve Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzelerin teşhir, tanzim ve güvenliğinin arttırılmasına yönelik projelerinde destekleneceğini ifade eden Ölmeztoprak, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yatırım programında yer alan kültür merkezi projelerinden fiziki gerçekleşmesi yüzde 50'nin üzerinde olanlara; kent niteliğinde olma, üniversiteye ve fazla nüfusa sahip olma gibi kıstaslara göre ödenek tahsisinde öncelik verilecektir.

Ancak fiziki gerçekleşmeleri yüzde 50'nin altında olan projelere, yerel yönetimlere devredilmeleri durumunda, "Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi" kapsamında öncelikli olarak ödenek tahsis edilecektir" ifadelerini kullandı.

Kırsal Alan Planlaması sektöründe ise iskan projelerinde yatırım programında yer alan gecikmiş projelere ve özellikle yerleri kamulaştırılanların iskanına öncelik verileceğini söyleyen Ölmeztoprak, "KOSGEB'in, KOBİ politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak nitelikteki araştırma projeleri de öncelikli olacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız