SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaynaklar İyi Değerlendirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:41
A- A+ PAYLAŞ

Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankası ve İller Bankası uzmanlarından oluşan bir heyet ile Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yetkililerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. 

Ramada Altın Kayısı Otelde gerçekleştirilen programa, Dünya ve İller Bankası yetkilileri; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel sekreter Yardımcıları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile İlgili Şube Müdürleri ve personelleri katıldı. 

Çalıştay şeklinde düzenlenen toplantı boyunca, bir şehrin daha yaşanabilir hale getirilmesi, var olan kaynakların ekonomik kullanımına ve korunmasına yönelik Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri tarafından hazırlanan projelerin değerlendirilmesi ve bu projelere kaynak aktarımı ile ilgili konular görüşüldü. 

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre; Malatya Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ve enerji konularında Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında yer aldığı, Çalıştay kapsamında Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileri ile bu konular üzerinde görüşmelere devam edildiği bildirildi. 

Türkiye’de Sürdürülebilir Şehirler Projesi ile ilgili olarak Malatya'nın yanısıra Balıkesir, Manisa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerinde de görüşmelerin devam ettiği ifade edilirken; Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde devam eden görüşmeler sırasında Büyükşehir ile birlikte ilçe belediyeleri tarafından da projeler hazırlandığı ve projelerin uzun vadede sürdürülebilirliği, hangi projelere kaynak aktarılacağına dair konuların da ayrıntılı bir şekilde ele alındığı bilgilerine yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız