SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayseri'de Buluştular

A- A+ PAYLAŞ

Dulkadiroğulları Kültür Yardımlaşma Eğitim ve Çevre Derneği tarafından, bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Dulkadiroğulları Aile Şenliği’ Kayseri’de yapıldı.

Dulkadiroğulları ailesine mensup vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde şenliğin yapılacağı Tomarza ilçesi Gülveren köyü Çataltepe Çamlık Mesire Alanı’nda toplandılar. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan ‘Dulkadiroğulları 3. Aile Şenliği’nde, açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Davut Turan, Dulkadiroğulları Beyliği’nin dağılmasıyla Türkiye'nin dört bir yanına yerleşen Dulkadiroğulları ailesini bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Aile şenliklerinin ilkini 2006 yılında Kırıkkale'de, 2.’sini geçen yıl Kırşehir'de ve bu yılda 3.’sünü Kayseri'de gerçekleştirdiklerini ifade eden Davut Turan, “Şenlikte, Dulkadiroğulları ailelerinin bir birbirleriyle kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Dulkadiroğulları aileleri, bugün 17 ilimizde yaşamaktadır. 7 ilde derneklerimiz kuruldu. Her geçen gün daha çok büyüyoruz. Derneğimizin amacı yardımlaşma, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmaktır. Bu şenlikte bunlardan biridir'' dedi.

Binlerce kişinin katıldığı ve görüntü çektiği şenlikte, havai fişek gösterisi ve hediye çekilişi yapılırken Aşık İmami’de bir konser verdi. Kayseri'de düzenlenen Dulkadiroğulları 3. Aile Şenliği'ne, Kırşehir, Kahramanmaraş, Ankara, Yozgat, Malatya, Trabzon, Sivas, İstanbul ve Çorum’dan aileler gelirken, şenliğin 4.'sünün ise gelecek yıl Kahramanmaraş'ta düzenleneceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız