SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayseri'de Canlı Bomba Dehşeti !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:27
Kayseri'de Canlı Bomba Dehşeti !
A- A+ PAYLAŞ
 
Emniyet Müdürlüğüne 'Canlı bomba' saldırısı; 2 polis şehit oldu, çok sayıda yaralı var...
 
Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde bu sabah saat 09.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü’ne patlayıcı yüklü otomobille düzenlenen intihar saldırısında 2 polis şehit oldu, aralarında çevrede bulunan sivillerin de olduğu 16 kişi yaralandı. Olayda, patlama nedeniyle parçalanarak ölen dahil üç terörist ölü ele geçirildi.
 
Kahramanmaraş’tan bomba yüklü yeşil renkte otomobille gelen terörist bu sabah 09.30 sıralarında Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü’ne saldırdı. Terörist, kapıdaki polislerin ’dur’ ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan terörist, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken emniyet lojmanları ve çevredeki iş yerleri büyük zarar gördü.
 
Kulakları sağır eden patlamada polis memuru Ahmet Gebel ve ismi öğrenilemeyen bir polis şehit oldu. Teröristin parçalanarak öldüğü saldırıda, görevli polislerle, çevredeki sivillerin de bulunduğu 16 kişi yaralandı. Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
 
POLİS, ŞÜPHELİ İKİNCİ ARACIN PEŞİNDE
 
Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamanın ardından polisin, olay yerinden kaçan şüpheli yeşil renkli bir otomobilin peşinde olduğu öğrenildi.
 
Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri bir ihbar üzerine Kahramanmaraş'tan itibaren iki aracı yakın takibe aldı. Araçlar Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldiğinde çatışma çıktı.
 
Araç içerisinden Emniyet Müdürlüğü bahçesine el bombası atıldı. Ardından canlı bomba olduğu düşünülen şahıs üzerindeki bombayı patlattı.
 
Çatışma sırasında yeşil renkli ikinci araç olay yerinden hızla uzaklaşarak izini kaybettirdi. Güvenlik güçleri aracın yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon sürdürüyor.
 
İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada 2 polisin şehit olduğunu, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 16 civarında kişinin hafif yaralandığını söyledi.
 
Bakan Şahin, şöyle devam etti:
 
“Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır.”
 
Bakan Şahin, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız