SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayseri'de Halk Otobüsü Operasyonu

0
Güncellendi - 2016-04-02 20:19:00
Kayseri'de Halk Otobüsü Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri’de halk otobüslerindeki bilet okuma cihazları üzerinden usulsüzlük yaptığı iddiasıyla başlatılan operasyonda 45 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ihbarlar üzerine 2014 ve 2015 yıllarında, bazı özel halk otobüsü şoförlerinin, otobüs içerisinde bulunan ve ‘validatör’ (okuma cihazı) adı verilen cihaza müdahale edip bileti arızalı diye okutmayarak, kendilerin anlaşmalı olduğu bilet bayilerine götürdüğü ve bu şekilde bayilerden para alarak kamuyu 1 Milyon TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

18'İ SERBEST..

Kayseri’de halk otobüslerindeki bilet okuma cihazları üzerinden usulsüzlük yaptığı iddiasıyla başlatılan operasyonda gözaltına alınan 45 kişiden 27'si sağlık kontrolünden geçirilirken, 18 halk otobüsü şoförü de serbest bırakıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ihbarlar üzerine 2014 ve 2015 yıllarında, bazı özel halk otobüsü şoförlerinin, otobüs içerisinde bulunan ve ‘validatör’ (okuma cihazı) adı verilen cihaza müdahale edip bileti arızalı diye okutmayarak, kendilerin anlaşmalı olduğu bilet bayilerine götürdüğü ve bu şekilde bayilerden para alarak kamuyu 1 milyon TL zarara uğrattıkları tespit edilmişti. Tespitlere göre, sabah erken saatlerde yapılan operasyon neticesinde 45 şüpheli gözaltına alınmış ve usulsüzlüğün yapıldığı 29 araç tespit edilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 45 halk otobüsü şoföründen 18'i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 27'si ise sağlık kontrolünden geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kayseri- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız