SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez Kayseri'den Alındık, G.Antep'e Bağlandık

0
Güncellendi - 2016-03-01 04:28:35
Bu Kez Kayseri'den Alındık, G.Antep'e Bağlandık
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Bölge Adliye ve Bölge İdare mahkemeleri ile bağlı iller konusunda yeniden düzenleme yaptı.

BÖLGE ADLİYE 15'TEN 7'YE DÜŞTÜ..

Bölge Adliye Mahkemesi düzenlemesiyle ilgili Kasım 2015'de İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana, Erzurum ve Diyarbakır bölge adliye mahkemelerine ilaveten Antalya, Gaziantep, Kayseri, Sakarya, Trabzon ve Van'da bu mahkemelerin faaliyet göstereceği belirtilirken, HSYK'nın 29 Şubat 2016 günkü kararında, bu mahkemelerden ilk etapta Antalya, Ankara, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun merkezli olan 7'sinin ilk etapta faaliyete geçirileceği bildirildi.

Henüz faaliyete geçmeyen Bölge Adliye Mahkemesi düzenlemesinde 2011 yılında Adana'ya bağlanan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan düzenlemeyle Kayseri'ye bağlandığı belirtilen Malatya, kurulun 29 Şubat 2016 günkü kararıyla, bu kez Gaziantep'e bağlandı.

BÖLGE İDARE SAYISI 7'YE DÜŞTÜ..

HSYK, son genel kurulunda Bölge İdare Mahkemesi merkezleri ile ilgili de düzenleme yaptı, Kasım ayında 8 olarak belirlediği bölge merkezi illerin sayısını Bursma'yı devre dışı bırakarak 7'ye düşürdü. Bölge İdare Mahkemesi merkezlerinin Ankara, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya ve Samsun illeri olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Kasım ayındaki düzenlemede Bölge İdare Mahkemesi'nde Gaziantep'e bağlandığı belirtilen Malatya'nın, bu mahkemelerle ilgili bağlı bölgesinin değişmediği, yine Gaziantep Bölgesi'ne bağlı olacağı son kararda yeraldı.

HSYK'nın 29 Şubat 2016 günkü toplantısında aldığı kararlar, 1 Mart 2016 günkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Lutfen okuyun (8 yıl önce)
    Hakan kahtalı nereli Adiyamanli iste anlayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (8 yıl önce)
    Ne güzel işte iyiki Elazığ a bağlamamışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (8 yıl önce)
    Malatyada Malatyali mi kaldi sahip cikicak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (8 yıl önce)
    Sahipsizlik bakanınız olsa ne olurki. Gümrük bakanımız avukattı yanılmıyosam, sayın bakanım bir tane bölge müdürlüğü bırakmadılar Malatyamda... 7.2 km Adıyaman toprağımızı gasp etti,sayın kahtalı il başkanı şunu dedi "bir incie çekirdeğini doldurmayacak bir konuymuş" yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla