SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayseri'den Malatya'ya Hizmet!

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından 'hizmet alımı' yöntemiyle temin edilen 112 Acil Hava Ambulans helikopteri, Kayseri'ye geldi.

Kayseri'ye gelen EC 135 tipi 112 Acil Hava ambulansı Göğüs Hastalıkları Hastanesi yanında hazırlanan piste iniş yaptı. Açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, 112 Acil Sağlık Filosu'na bugün hava ambulansının katıldığını söyledi. Çetinkara, "112 Acil Hava Ambulans helikopterini, şartların zor olduğu, iklim koşullarının uygun olmadığı ve hasta nakledilirken zamanın çok önemli olduğu dönemlerde kullanacağız. Ambulansımızda 3 pilot, 2 doktor, 2 acil tıp teknisyeni olacak. Şuan gündüz uçuşuna programlandırılmış bir hizmet. İleriki dönemde belki gece uçuşlarımız olacak. Hava ambulansı hizmetimiz, Kayseri bölgesi olarak seçildi. Çevrede Aksaray, Tokat, Çorum, Kırşehir, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Sivas, Yozgat'ta 4,5 milyon kişiye hizmet edecek. EC 135 tipi hava ambulansımız, 200 kilometrelik bir mesafede hasta naklini sağlayacak" dedi.

Bu ambulansın tamamen 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin sevk ve idaresinde olacağını belirten Çetinkara, "Çevre iller ve ilçelerden herhangi bir vaka bildiriminde Komuta Kontrol Merkezi sevk ve idareyi sağlayacak. Kara ambulansında olan teknik donanımların hepsi hava ambulansımızda da mevcuttur" diye konuştu.

Çetinkara, ayrıca hava ambulansını kullanan hastalardan herhangi bir ücretin alınmayacağını sözlerine ekledi.
Alana inen helikopteri izlemeye gelen çocuklar, ilk defa yakından helikopter gördüklerini belirterek, acil hastaların taşınmasında çok iyi olacağını söyledi. 112 hava ambulansının Kayseri merkezde 5 adet olmak üzere 16 ilçede de iniş yapabileceği alanların hazır olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız