SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayserili Müdürün İddiası..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:06
Kayserili Müdürün İddiası..
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Yeşilhisar bölgesinde yetiştirilen kayısının Malatya kayısısından daha iyi olduğunu savundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ‘Şarka Virüs Hastalığı Sürveyi ve Eradikasyonu’ konulu toplantı düzenledi. Kadir Has Kongre Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, gıda mühendisleri ve çiftçiler katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, “Arkadaşlar belki birçoğunuz ismini ilk defa duydunuz veya daha önce duydunuz ama yeterince bilgi sahibi olamadınız. Bu toplantıya çok önem veriyoruz. Türkiye'de bazı değişimler, bazı güzellikler oluyor ama bu değişikliklerde özellikle zirai mücadele ilaçlarının azaltılması çok önemli. Zirai mücadele yöntemleri üzerine çalışıyoruz ama bir de baktık ki şarka virüsü diye başımıza aslında çok büyük sorunlar getirebilecek bir virüs ilimizde sıkıntılı oluyor. Gerçekten rakamlara bakıyoruz, ilimizde 450 bin civarında sert çekirdekli meyve var. Bu sert çekirdekli meyveden 14 bin ton civarında da üretim var. Bu sert çekirdeklilerin 300 bin civarındaki kısmı kayısı, kayısı üretimi de yaklaşık 10 bin ton civarında. Elmadan sonra en fazla kayısı üretimi yapılıyor” diye konuştu.

Kayısı pazarlamasında sıkıntı yaşandığını belirten Kayacan, “Tabii Malatya’nın adı çıkmış ama biz kendi kayısımızı pazarlayamıyoruz. Ne anlama geldiğini de bilmiyoruz. Yeşilhisar bölgesinde müthiş derecede bir kayısı üretimimiz var. Bunları bekleyen en büyük sorun da şarka virüsü. Bu şarka virüsünü biz gerçekten bu hazırlamış olduğumuz projeyle sürveyi yapar ve imhasını gerçekleştirebilirsek önümüzdeki süreçte belki de Malatya ile yarışacak bir performansa sahip olacağız. Bu bir hayal değil. Bu olabilecek bir çalışma çünkü bizim Yeşilhisar bölgemizdeki kayısımız kalite olarak Malatya’dan daha iyi. Hatta Bakanlık ile yapmış olduğumuz görüşmelerde teklifimiz oldu. Eğer biz 2-3 yıl sürecek bu projeye şarka virüsünü bu bölgeden sökebilirsek sadece sert çekirdekli meyve fidanı üretim bölgesi olarak ilimiz kalacak. Bizim sadece Yeşilhisar bölgemizde değil, kayısı üretemediğimiz Pınarbaşı, Sarız ve Tomarza’da bile fidan üretme şansımız ortaya çıkabilir. Olaya bu boyuttan baktığımız zaman gerçekten büyük bir potansiyelin ilk adımlarını atıyoruz. Tabii bu çalışma 1-2 günlük bir çalışma değil. Bu çalışma en az 3 yıllık bir çalışma ama büyük projeler uzun vadeli planlamalarla ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Çalışmalarda köylülere büyük iş düştüğünü kaydeden Kayacan, “Önümüzdeki süreçte sürvey konusunda tespit edilen ağaçların imhası gündeme gelecek. Bu projenin uygulandığı diğer ülkelere baktığınız zaman para vererek ağaçların imhası çok gündeme gelmiş ama başarı çok düşük. Biz bunu kapı kapı gezerek bu projeyi tek tek sürveyi yaptıktan sonra hangi bölgelerde sorun varsa oradakilere anlatacağız ve bu ağaçların imhasını sağlayacağız. Bu imha sürecinde görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah gerekirse çiftçilerimize fidan desteği de vermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız