SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaytarmaya Önlem!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi, işten kaytaranlara önlem için parmak izi ile işe başlama sistemi başlattı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er yaptığı açıklamada, "İl Özel İdaresi'nde 618 işçi ve 60 memurumuz var. Kurumda işe başlarken imza defterleri vardı. İyi niyetli personele diyeceğimiz yok. Ancak bazı çalışanlar baş harflerini yazıp imza atıyor. İmzanın hedefine ulaşmaması nedeniyle alternatifler düşündük. Kartlı sistem düşündük. Bunun da iyi niyetli olmayanlarca istismar edilebileceği düşüncesiyle, ekonomik de olmasından dolayı parmak izi sistemine deneme amaçlı başladık. Çalışanların parmak izleri alındı. Bugünden itibaren deneme amaçlı parmak izi okuma sistemine geçildi. İlk etapta bazı sıkıntılar olabiliyor. Parmak izleri net alınmamış olabilir. Mesela, bir personel sağ işaret parmağına kaydı yapılmış, sol parmağını cihaza tanıtınca tanıma olmuyor. Ancak Mart ayı itibarıyla bu sisteme tamamen geçmiş olacağız" dedi.

Amaçlarının işe gelmeyenlerin yerine imza atma gibi olayları önlemek olduğunu bildiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ayrıca hizmette kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Sabah işe gelen personel, parmağını cihaza koyduğunda cihaz "Geçebilirsiniz", ya da tanıma olmayınca ise, "Geçiş izniniz yok, tekrarlayınız" şeklinde sesli mesaj veriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız