SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayyum Kongre Kararı Aldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un kayyum heyeti, 11 Kasım'da yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı aldı. Kongre gündeminde "yönetim kurulu" seçimi var.

Malatyaspor yönetiminin istifası ve 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce "sınırlı yetkilerle" Belediye Meclis Üyesi Atilla Kantarcı başkanlığında, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Çolak ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş'tan oluşturulan kayyum heyeti, mahkemenin verdiği yetki doğrultusunda olağanüstü kongre kararı aldı.

Kongrenin 11 Kasım 2007 Pazar günü saat 11.00'de Valilik arkasındaki Özel İdare salonunda toplanacağı, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 18 Kasım Pazar gününe erteleneceği belirtildi. Kongrenin gündeminde, açılış ve divanın oluşturulmasının ardından "Yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi" var.

Kongre tarihinde Sabancı Kültür Merkezi'nin onarımda olması, Belediye Konferans Salonu'nun ise daha önceden bir sendikaya tahsis edilmesi nedeniyle kongre yeri olarak Özel İdare Salonu'nun seçildiği öğrenildi.

KAYYUMUN AÇIKLAMALARI..
Kayyum Heyeti başkanı Kantarcı, iki üyenin de katılımıyla Perşembe günü kulüp binasında bir basın toplantısı düzenlemiş ve şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Malatya spor kulübü derneği yönetim kurulunun 04.10.2007 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda göreve seçilen yönetim kurulu üyelerinin yedekleri ile birlikte topluca istifa etmeleri ve üyelerden birinin konuyu adli makamlara intikal ettirmesi sonucunda Malatya 2.Sulh hukuk hakimliğince 24.10.2007 tarihinde aşağıda imzaları bulunan bizler Malatya spor kulübü derneğine kayyum olarak atandık ve bu konudaki karar 25.10.2007 tarihinde tarafımıza tebliğ edilmiş bulunmaktadır.

Bu görevin ne kadar zor bir görev olduğunun bilinci içersindeyiz,kamuoyunun bilmesini isteriz ki bu göreve bizler talip olmadık Malatyalı ve Malatya sporlu olma bilincimizle şehrimize katkı sağlamak adına bu sorumluluğu üstlendik.

Kamuoyunun da takdir edeceği gibi “kayyum Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse” dır kayyum sadece belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için görevlendirilir. Kayyumun atanmasını gerektiren haller kanunlarda açıkça belirtilmiştir. Bundan ötürü kayyumun atandığı iş ile görevleri ve yetkilerinin sınırları da yapılan atamalarda belirlenmektedir.

Malatya 2.Sulh Hukuk Hakimliğince tarafımıza yapılan atamaya ilişkin tebligatta Malatya spor Kulübü Derneğinin yönetim ve temsiline ilişkin kayyumluk görev ve yetkilerimiz;
• Görev tarihinin başladığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde genel kurulu olağan üstü toplantıya çağırmak,
• Yeni yönetim kurulu oluşuncaya kadar geçikmesinde mahsurlu ve ivedi işler ile faaliyet ile ilgili günlük işleri mahkemenin bilgi ve izni dahilinde yerine getirmek, olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

“ Malatya spor sahipsiz kalmayacaktır” söylevleri altında üzülerek söylemek isteriz ki Malatya Spor sahipsiz kalmıştır. Göreve başladığımız bugün itibari ile sizleri bilgilendirmek bizlerin görevi olduğu kanaatindeyiz bugün itibari ile edindiğimiz bilgiler doğrultusun da;
• Acil olarak ödenmesi gereken futbolcu transfer peşinatları 2.782.000.00 YTL. (Günü Geçmiş)
• Türkiye Futbol federasyonuna ödenmesi gereken geçmiş dönem futbolcu ve teknik heyet alacaklarına karşılık verilen çek 540.000.00 YTL.(Günü geçmiş) olup,

Teknik direktörü olmayan moralsiz bir Malatya spor gerçeği ile karşı karşıyayız ve maalesef Malatya sporun acil olarak ihtiyaç duyduğu finansman teminine yönelik taahhütler uzun vadeli ileriki tarihleri kapsadığından şuan için sorunların çözümüne katkı sağlamamaktadır.

Bugün itibari ile kayyum heyetimiz kulübün mali durum tespiti ve geçmiş dönemlere ilişkin mali bilgilerinin çıkarılması için kulüp denetim kurulunu göreve davet etmiş bulunmaktayız.

Bu mevcut durum içerisinde tarafımıza yapılan bu görevlendirmede hukuki olarak belirlenen görev yetki ve sorumluluklarımız dâhilinde Malatya spor kulübü derneğinin genel kurulunu en geç 1 ay içinde olağan üstü genel kurula çağırmak olacaktır.

Malatya kamuoyu da bilmektedirki Malatyaspor son dönemlerde ileride telafisi mümkün olmayacak zor günler geçirmektedir. Tüm Malatya halkının bu süreçte Malatya sporun yanında olması gerekmektedir. Kamuoyunun hem sportif olarak hem de yönetim olarak beklentilerinin çok farklı olduğu bilincindeyiz.

Bu tarihten itibaren bizlere verilen görevi sorumluluk duygusu ile yerine getirmeye çalışacağız. Bizlere verilen görev yetki ve sorumlulukları sınırları içersinde kamu oyunun ve basınımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğini ümit eder, tüm Malatya kamuoyuna saygılar sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız