SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazada Ölen Dekan İçin Anma Töreni

0
Güncellendi - 2017-08-03 05:19:59
Kazada Ölen Dekan İçin Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Sivas’ta geçirdiği trafik kazasında oğlu Asrın Sezgin ile birlikte hayatını kaybeden Sinop Üniversite Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, üniversitede yapılan törenle anıldı.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Yerleşkesinde gerçekleştirilen anma programına; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, daire başkanları, akademik ve idari kadro ile Prof. Dr. Murat Sezgin’in sevenleri katıldı. Prof. Dr. Murat Sezgin’in özgeçmişinin okunması ile başlayan program, Üniversite İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kur’an -ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm”

Ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Murat Sezgin’in (fotoğraftaki) üniversite ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Murat Hocamla her şeyden önce bir ağabey, kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güler yüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabii ki ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat Sezgin hocamızda geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır. Değerli kardeşim Murat Sezgin’e ve biricik oğlu Asrın Sezgin’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Eşi Tülay Sezgin hanımefendiye de acil şifalar diliyorum. Üniversitemizin ve camiamızın başı sağ olsun” dedi.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Prof. Dr. Murat Sezgin ile uzun yıllara varan bir dostluklarının olduğunu belirterek, kendisini asla unutmayacaklarını vurguladı.

“Bu Perşembe günü için sözleşmiştik ama nasip olmadı”

Prof. Dr. Murat Sezgin ile başarılı akademik çalışmalara imza atan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat, Murat Sezgin ile asistanlıktan bugüne birlikte olduklarını ifade ederek, “Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atmıştık ve atmaya devam edecektik. Bu Perşembe günü için de sözleşmiştik. Ama nasip olmadı. Acımız çok büyük. Allah kendisine rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Su Ürünleri Fakültesinde Prof. Dr. Murat Sezgin ile birlikte akademik çalışmalarını sürdüren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin, Prof. Dr. Murat Sezgin’in adını her daim yaşatacaklarını dile getirdi.

Programda konuşan Uzman Dr. Derya Ürkmez, Prof. Dr. Murat Sezgin’den çok şey öğrendiğini ifade ederek, onu asla unutmayacaklarını kaydetti.

Törende son olarak konuşan Prof. Dr. Murat Sezgin’in öğrencisi Zuhal Öztutan ise Prof. Dr. Murat Sezgin’in kendisine çok şey kazandırdığını dile getirerek, onu her daim kendisine örnek aldığını ve hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi tarafından Prof. Dr. Murat Sezgin ve oğlu Asrın Sezgin için yapılan dua ile sona erdi.

Prof. Dr. Murat Sezgin, 28 Temmuz Cuma memleketi Malatya’ya giderken Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde yaptığı trafik kazasında oğlu Asrın Sezgin ile birlikte hayatını kaybetmiş, eşi ise yaralanmıştı.

Sinop, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız