SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazananlar Sevindi Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Meslek Liseleri arasında düzenlediği 6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Malatya bölge sonuçlarının açıklanması töreninde dereceye giren öğrenciler ağlarken, başarılı sayılan proje sahibi öğrenciler ise sevindi.

6. Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Malatya Bölge sonuçları için Öğretmenevi'nde düzenlenen törene Vali Ulvi saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk ile çok sayıda davetli katıldılar.

Törenin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, 5 ayrı dalda yarışma yapıldığını ve Malatya'nın ev sahipliğinde yapılan bölge yarışmasına 5 ilden 28 ayrı projenin katıldığını söyledi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, geçmişte Meslek Liselerine gereken önemin verilmemesinden dolayı ülkenin zarar gördüğünü belirterek, Meslek Liselerine gereken önemin verilmesini istediklerini ifade etti.

Vali Ulvi Saran ise, ticarete dayalı ekonominin önemli olduğunu, ancak esas önemli olanın yenilikci üretime dayalı ekonominin olduğunu kaydetti. Meslek Lisesi eğitimlerini tercih edilmesi ve sürdürülebilir olması gerektiğini kaydeden Vali Saran, proje tabanca yarışmalar ile ileride daha kapsamlı projelerin elde edilmesinin sağlanabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından derece alanlara ödülleri verildi. Yarışma sonucunda kendi dallarında bölge birinciliklerini alan iller ve projeleri şu şekilde, Turizm Hizmetleri Grubunda Diyarbakır Yenişehir-Dicle Kız Tek Meslek Lisesi (Yedi Kardeş Burcu Efsanesi ) projesi, Tasarım ve Uygulama Hizmetleri Grubunda Elazığ- Merkez Meslek Eğitim Merkezi (Dekorad) projesi, Üretim Ve Teknoloji Hizmetleri grubunda Diyarbakır Bismil Anadolu Teknik ve Meslek lisesi ve Teknik Eğitim Merkezi (Uyaran-1) projesi, Sağlık
Hizmetleri grubunda Erzincan Merkez Erzincan Tarım Meslek Lisesi (Onun Arabası Var) projesi, Bilgi ve İletişim Hizmetleri grubunda ise Tunceli Çemişgezek Halk Eğitim Merkezi (Göksayar) projesi.

Yarışma sonuçlarının açıklanması esnasında bazı öğrenciler projelerinin derece almaması nedeniyle ağlarken, derece alanlar ise seviçlerini gizleyemediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız