SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazancıoğlu'nın Çarşı Gezisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:42:14
Kazancıoğlu'nın Çarşı Gezisi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, hikayelerinin vatandaşların hikayesiyle aynı olduğunu kaydederek, “Biz Malatya’ya hizmet için göreve talip olduk” dedi. 

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Kazancıoğlu, İnönü Kapalı Çarşısı ve Büyük Çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Kazancıoğlu, “Burada tek başınıza kalmışsınız. Buranın her şeyi size ait. Bu anlamda Allah yardımcınız olsun” dedi. 

Bir zamanlar Malatya’nın vitrini olan Kapalı Çarşı’nın şuanki halinin içler acısı olduğunu ifade eden Kazancıoğlu, “Kapalı Çarşı 1973’ten buyana Malatya’nın vitriniydi. Sadece Malatya değil, Türkiye’de ilk çarşılardan biriydi. Ama daha sonra küçüldü ve rekabet edemez hale geldi. Belediyede elini çekti ve buranın her şeyiyle esnaflarımız ilgileniyor” diye konuştu. 

“PARTİLER DEĞİL, ADAYLAR YARIŞSIN”

Esnaflarla bir süre sohbet eden Kazancıoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya için büyük önem taşıdığına değindi. 

Kazancıoğlu, büyükşehir statüsüne kavuşan Malatya’nın doğru yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Biz Malatya’ya hizmet için göreve talip olduk. Büyükşehiri yönetecek tecrübe, birikim, ekip ve büyük projelerimiz var” ifadesini kullandı.

30 Mart yerel seçimlerinde adaylara oy verilmesini istediklerini kaydeden Kazancıoğlu, “Bu seçimde adaylar arası bir yarış olsun istiyorum. Partiler şöyle bir köşede kalsın. 30 Mart’tan sonra partilerin genel başkanları gelip, Malatya’ya hizmet etmeyecek. Kim seçilirse, onunla baş başa kalacaksınız. O anlamda göreve talibiz. Emir ve tavsiyelerinizi bekliyoruz” diye konuştu. 

“ÇARŞIYA BİR ÇİVİ ÇAKMADILAR”

Kapalı Çarşı esnafları, çarşının birçok sorunu olduğunu ifade ederek, “Burası 1973 yılında yapıldı. 1994 yılında o dönemin belediye başkanı burayı esnaflara 10 yıllığına kiraya verdi. Esnaflar, kendi malları gibi emek verdiler. Çarşıya bir çivi çakmadılar.  Çarşının birçok sorunu var. Gerek altyapı gerekse de üstyapı sorunları var” dediler. 

-ESNAF İŞ YAPAMAMAKTAN DERT YANDI-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, daha sonra Büyük Çarşı esnafını ziyaret etti.

Esnafların sorunlarını dinleyen ve not alan Kazancıoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Kapalı ve Büyük Çarşıyı gezdik. Adlarından çarşı var ama her geçen gün bu özelliklerini yitirmişler. Esnaf dostlarımız sıkıntı içerisindeler. Mali açıdan ve belediyeden kaynaklanan problemleri var. Pazar günü iş yerlerini açsalar bir dert, açmasalar bir dert. Her anlamda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bize dertlerini anlattılar. Bizde yetkimiz dahilinde yapabileceklerimizi anlattık. Bizi aşan konuların da takipçisi olacağımızı söyledik” şeklinde konuştu. 

Kazancıoğlu, son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri’ni de ziyaret etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız