SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kazanırsak Kardeş de Hazır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:13
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın tüm sorunlarını gündeme getirdiğini, Malatya’nın gür sesi olmaya çalıştığını belirterek, “Doğanyol Belediye Başkanlığını kazanırsak, proje ve maddi destek sağlayacak kardeş belediyemiz hazır” dedi.

DOĞANYOL'DA..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde İGM üyesi Av.Deniz Kayıkçı,Pütürge İlçe Başkanı Hasan Türkeri, Doğanyol İlçe Başkanı Şahin Öz, partinin Doğanyol Belediye Başkan Adayı Abdullah Bayram,  parti yöneticileri Yakup Korkmaz ve Orhan Tanataş ile birlikte  Doğanyol İlçesi  Burç, Koldere, Damlı,Gümüşsuyu Köyleri, Gökçe Beldesi  ve Doğanyol Merkezinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.  

Damlı Köyü’nde yaptığı konuşmada seçimlerin ardından yılda 2 kez Doğanyol’a geldiğini,  hem Doğanyol’un hem de Malatya’nın tüm sorunlarını Meclis çatısı altında dile getirmeye çalıştığını belirten CHP Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatyalılar bize muhalefet görevi verdi. Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.Doğanyol’un Malatya’nın sorunlarına ilave sorunları var. Sonbaharda Doğanyol’a gelip, sorunlarını ülke gündemine getirdim.Her zaman Malatya’nın gür sesi olmaya çalıştım.” Şeklinde konuştu. 

“İnşallah yerelde ve genel seçimlerde iktidar olursak çok daha iyi şeyler yaparız.”diyen Ağbaba, “Kendimiz için değil, sizler için çalışıyoruz. Destek verirseniz ,belediyeyi alırsak Doğanyol’a İstanbul’dan bir kardeş belediye bulduk. Kardeş belediyemiz aracılığıyla Doğanyol’a fikir anlamında, proje anlamında, maddi anlamda destek olacağız.”dedi.

Gökçe Beldesi’ndeki kahvede toplanan  kalabalığa seslenen Ağbaba, yolsuzluk operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  “1 soda 50 kuruş. Kahveden 1 sodayı alıp biri götürse ona hırsız dersiniz. Ancak milyon dolarları götürenlere sesiniz çıkmıyor” diyen Ağbaba, “ 700 bin dolarlık saat takıyorlar.Banka müdürünün evinden 4,5 milyon dolar çıkıyor. Ancak memleketi soyanlara bir şey söylemiyorsunuz. Devlet memurluğundan gelen bakanlar var. Biz 40 yıldır ailemizle ticaret yapıyoruz. Bizim ailemizin servetinin bin katı servetleri var. Bu paraların kaynağını sorgulamayacak mıyız?AKP’nin yetkilileri ‘hırsızlık yapmadık’ demiyorlar. ‘Komplo’ diyorlar. ‘Paralel devlet’ diyorlar. Ama ‘hırsızlık yapmadık’ diyemiyorlar.”dedi. 

Ağbaba konuşmasının sonunda “Elektriğin nasıl bir dert olduğunu, işkence olduğunu, okul sorununuzu, öğretmen sorununuzu, hastanenizin olmadığını haykırıyorum. Benim görevim bu Benim anlatacak başka bir şeyim yok. Savunacağım yer Malatya. Ben hırsızı savunmuyorum.” şeklinde konuştu.

ARAPGİR VE ARGUVAN'DA..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de sadece Malatya’nın 5 milletvekilinin değil, 55 milletvekilinin çalıştığı kadar çalıştığını belirterek, Malatyalıların başını öne eğdirmemek için bundan sonra da mücadeleye devam edeceğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  Arapgir ve Arguvan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. CHP’li yöneticilerle birlikte ilk olarak Arapgir İlçesine giden Ağbaba, burada Kış Yarısı Şenliklerine katıldı. Etkinlikte ilk olarak CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Akşahin bir konuşma yaparak , kış yarısı etkinliğinin amaçlarını belirtip, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Daha sonra söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Anadolu topraklarının en önemli geleneklerinden biri olan kış yarısı etkinliğinin pek çok yerde unutulduğunu, Arapgir’de geleneğin yaşatılmasının sevindirici olduğunu belirtti. Arapgir’in ,Malatya’nın en son, sınır  ilçelerinden biri olduğunu, aynı zamanda  kör noktada unutulmuş ilçelerinden de biri olduğunu kaydeden Ağbaba “ Çok önemli  tarihi mirasların ,medreselerin, hanların olduğu Arapgir’i  Malatyalılar bile tam olarak tanımıyorlar. Arapgir’in uzunca yıllar bu topraklarda  kültürüyle, tarihiyle, müziğiyle merkez olmuş bir ilçemiz.Yaylaları eşsiz güzel. Onar Köyü’ndeki Cemevi’nin Türkiye’de değil, Dünya’da eşi benzeri yok.”ifadelerini kullandı.

“Belediye Başkanlığını kazanırsak Arapgir’i kültür merkezi yapacağız.” diyen Ağbaba, “. Huzurunuzda söz veriyorum. Arapgir’i marka yapacağız. Milletvekili olarak Arapgir’in elçisi olacağım.Arapgir’in İstanbul’la  ve İstanbul’da ki işadamlarıyla, bilim adamlarıyla, sanatçılarıyla bağını güçlendireceğiz.Arapgir Malatya’da parlayan yıldız olacak. İşsiz gençlerimiz iş imkanına kavuşacak.” dedi.

“Uzun yıllardır Arapgir’i biz  yönetemedik. Şimdi bir değişime ihtiyacımız var.” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Ağbaba, “30 Marta kadar parti adayımızın yanında, sizlerin emrinde olacağım. Arapgir’i tekrar kazanmak için, Milletvekili olarak üzerime ne görev düşüyorsa  yerine getireceğim. 30 Mart sonrasında da Arapgir’in gelişmesi, büyümesi için hep birlikte çalışacağız.Biz belediye başkanlığını , o koltukta  oturmak için değil, çözülemeyen sorunları çözmek için istiyoruz”dedi.

Ağbaba konuşmasını şu şekilde tamamladı; “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Malatya’nın 6 milletvekili var. Elinizi vicdanınıza koyun, çalışana bakın, çalışmayana bakın. Ben sadece  beşinin değil,  elli beşinin  karşılığı çalışıyorum.Biz sizlere karşı sorumluluğun karşılığı olduğu için çalışıyoruz. Sizin başınızı öne eğdirmemek için çalışıyoruz. Malatya’yı 1 kişi konuşuyorsa o da sizin seçtiğiniz Milletvekilidir. Ondan başka konuşan yok.”

Konuşmaların ardından halayların çekildiği etkinliğin sonrası Ağbaba ve beraberindekiler Çakırsu Köyü’ne geçerek burada pişirilen Abdal Musa Lokması’na katıldılar.

Arapgir’in ardından Arguvan’a geçen Milletvekili Ağbaba, Kızık Köyü’nde her yıl gerçekleştirilen Abdal Musa Lokması ve Kış yarısı Şenliklerine katıldı. Kalabalık bir grup tarafından coşkuyla karşılanan Ağbaba, burada vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız