SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazı Çalışmaları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:42:03
Kazı Çalışmaları Başladı
A- A+ PAYLAŞ
Anadolu'da ilk şehir devletinin kurulduğu yer olarak bilinen Malatya Aslantepe Höyüğü'nde bu yılki kazılara başlandı. 
 
Orduzu Belediyesi’ni ziyaretinde bir açıklama yapan İtalyan Arkeolog Prof. Dr. Marcella Frangipane, kazının başlatıldığı açıklamasında bulundu. Gün yüzüne çıkartılan sarayın yeni kazı sezonunda tamamını ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Frangipane, Orduzu Belediye Başkanı'na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Yeni sezon kazısını başlatmak için geldiğimde bir sürprizle karşılaştım. Höyüğe giden yol yapılmış, kilit taş döşenerek tertemiz edilmiş. Bu benim için sürpriz oldu. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin de, toprağın altından bir tarihin çıkarıldığı kazılara gereken desteği vermeye devam edeceklerini söyleyerek "Bu konuda belediyemizin kapısı sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.
 
Roma La Sapienza Üniversitesi arkeologları tarafından yapılmakta olan kazıların bu yıl 1,5 ay sürmesi bekleniyor. Kazı, Prof. Frangipane'nin başkanlığında gerçekleştiriliyor. Kazı alanı dışındaki bölümlerin açık hava müzesi olarak düzenlendiği Aslantepe Höyüğü'nden çıkarılan eserler, Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız