SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazım, 'Serkis' Olamadı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 'Kazım Akses' olarak bilinen yerel sanatçı Kazım Akıncı'nın isminin 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirilmesi talebini reddetti.

Malatya'da 'Kazım Akses' adıyla kendi çıkardığı kasetleri satarak geçimini sağlayan Kazım Akıncı, Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada isminin Ermeni ismi olan Serkis Nersesyan olarak değiştirilmesini istedi. Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki son duruşmada tanık olarak dinlenen 82 yaşındaki H.Ö., "Kazım Akıncı benim arkadaşım olur. Kendisini 15-20 yıldır tanırım. Kendisi 'Kazım Akıncı' olarak bilinir. İsminin 'Serkis', soyadının ise 'Nersesyan' olarak değiştirilmesini istemektedir"
dedi.

Nüfus Müdürlüğü temsilcisi de duruşmada, "İsim değişikliğine engel teşkil edecek bir durum yoktur. Takdir mahkemenindir" açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, "Yapılan yargılama ve toplanan delillere göre, Kazım Akıncı'nın çevresinde bu isimle tanındığı ancak adını ve soyadını değiştirmek istediği, bu durumda adının ve soyadının değiştirilmesi için haklı bir nedeninin olması gerektiği ancak tüm dosya kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca haklı bir neden olmadığı kanaatine varıldığından davanın reddine karar verilmesi talep edilir" dedi.

Mahkeme başkanı ise dosyanın incelenerek duruşmanın bittiğini ve davanın Yargıtay yolu açık olmak üzere reddine karar verildiğini açıkladı.

Kazım Akıncı, isim değişikliği teklifinin kabul edilmediğini belirterek temyize gideceğini söyledi. Akıncı, "Hakkımı arayacağım, Ermeni'yim. Bunu gizlemiyorum. Hrant Dink'in ölümünden sonra ben de artık kendimi bu şekilde görmek istiyorum. Bunda da herhangi bir sakınca yoktur. İsim ve soyadımı da 'Serkis Nersesyan' olarak değiştirmek istiyorum. Hrank Dink'in ölümünden sonra hiçbir şeyden korkmuyorum. Gerçek ismimin kimliğime yazılmasını istiyorum" ifadelerini kaydetti.

Geçimini 'Kazım Akses' adıyla çıkardığı kasetini satarak sağladığını belirten Kazım Akıncı, bundan sonraki kasetini de 'Serkis Nersesyan' adıyla çıkarmak istediğini belirtti.
Kazım Akıncı, Malatya Adliye Sarayı önünde günün anısına bir de türkü söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız