SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KBS Oluşturuluyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nde Kent Bilgi Sistemi'nin oluşturularak, yakında hizmete sokulacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesinin ardından, üzerinde yoğun bir şekilde durulan ve uzun süreden beri çalışmaları sürdürülen, Kent Bilgi Sistemi (KBS) yakında Malatya Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor.

Kent yönetiminde yer alan araştırma, planlama ve karar verme organlarının; daha süratli, daha doğru ve daha adil bir şekilde sonuca ulaşmaları ve karar vermeleri için, gerekli ihtiyaçları karşılayacak ve kentin çağdaş bir yönetim şekliyle yönetilmesine olanak sağlayacak yeni bir anlayış, yeni bir yapılanma ve yeni bir uygulama şekli olarak tanımlanan Kent Bilgi Sistemi, gerek Malatya Belediyesi, gerekse de vatandaşlar açısından büyük kolaylıklar ve olanaklar sağlıyor.

Kent Bilgi Sistemi sayesinde veriler; çok kullanıcının hızla erişebileceği, tek bir ortamda depolanabileceği, güncel olarak yaşatılabileceği, güvenli bir platform olan coğrafi veri tabanına taşınacak. Böylece çok geniş sorgulama, gelir takibi gibi çalışmalara altlık olacak veri yapısı kurulmuş olacak. Yine kent rehberi hazırlanarak vatandaşın kullanımına sunulacak, ruhsat kayıtları kontrol altına alınarak, ruhsatsız yapıları takip etme ve önleme imkanları sağlanacak.

Ayrıca Kent Bilgi Sistemi sayesinde yönetim; dürüst, şeffaf, ekonomik, güvenli, hızlı, kaliteli ve vatandaşı memnun edici bir hizmet sunma imkanına sahip olurken, vatandaş da çağdaş bir ortamda çağdaş hizmetler alma şansına sahip olacak.

Kent Bilgi Sistemi bünyesinde, e-belediye uygulaması da başlayacak. Vatandaşlar Belediye ile ilgili ödemelerini, Belediye’ye gelmeden internet üzerinden yapabilecekler.

Belediye ile ilgili her türlü işlem ve ödemelerin yapılabileceği sistemden vatandaşların daha geniş bir şekilde yararlanmaları için şehrin değişik noktalarına kiosk makineleri (dokunmatik, özel amaçlı bilgisayar) konulacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız