SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KCK'da 3 Tahliye

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:32
KCK'da 3 Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonun ardından tutuklanan 10 sanıktan 3'ü tahliye edildi. 

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasında, sanıklar avukatlarıyla hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitinin ve iddianamenin okunmasının ardından savunmalara geçildi. Sanıklardan bazılarının Kürtçe savunma yapacaklarını söylemesi üzerine duruşma salonuna tercüman alındı. 

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Kamber Söylemez, Ali Piro, Hikmet Tapancı, Zeki Kılıçgedik ile tutuksuz sanık B.Y, savunmalarını yaptı. 

Savunmaların ardından karar için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, aradan sonra sanıklar Kamber Söylemez, Hikmet Tapancı ve Zeki Kılıçgedik'in yurt dışı yasağı getirilerek tahliyelerine, diğer 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. 

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Mart'a erteledi. 

-Malatya'daki KCK operasyonu- 

Malatya'da, 22 Haziran 2012 tarihinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Gaffar Bayram'ın da arasında bulunduğu biri kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 10'u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmiş, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız