SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KCK'dan 6 Kişi Tutuklandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:26
KCK'dan 6 Kişi Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ
Tunceli'de PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon sonrası Malatya'da görülen davada, aralarında 2 belediye çalışanının da yer aldığı 6 kişi tutuklandı. 
 
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile özel harekat timlerinin katılımıyla kent merkezinde birden çok adrese baskın düzenlenmişti. Düzenlenen baskında aralarında Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nurcan Kasun ile 2 belediye çalışanının da yer aldığı 7 kişi gözaltına alınmıştı. 
 
7 kişinin Malatya Adliyesi'ndeki sorgusu tamamlanırken, Tunceli Belediye çalışanları Ali Kamer Yıldırım, Zeki Yıldırım, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Tunceli İl üyeleri Zarife Taşyıldız, Zülfü Yıldırım, Ayhan Çelik ve Necla Kılıç ise tutuklandı. Tunceli Belediyesi Meclis üyesi Nurcan kasun ise serbest bırakıldı. 
 
Malatya Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, tutuklamaların nereye varacağına bir anlam veremedikleri görüşünü savundu. Şahin, "6 arkadaşımız tutuklandı. Türkiye klasiği olan KCK operasyonlarında tutuklandılar. Ama bu iş başka bir şeye dönüştü. Çünkü suçlandığı sorulara baktığımda bir kadın meclis üyemize "Siz neden 8 Mart'a katıldınız?" gibi sorular yöneltilmiş. Bu nereye varacak. Nereye götürülmek isteniyor. Bence yapılmak istenen şu biz yerel yönetimler olarak çalışmalarımızın önünde çok ciddi engeller var. Yaptığımız çalışmalar bütün bu yollarla kilitlenmeye çalışılıyor. Bizim şuanda 3 belediye meclis üyemiz tutuklu. Demokratik bir mücadelede aleni ve her zaman yapılan basın açıklamaları bugün suç olarak arkadaşlarımızın karşılarına çıkarıldı" iddiasında bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız