SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KDK İlk Kararını Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:57
KDK İlk Kararını Verdi
A- A+ PAYLAŞ

29 Mart 2013 tarihinden itibaren şikayetleri almaya başlayan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), gelen şikayetlerle ilgili ilk tavsiye kararını açıkladı. İlk tavsiye kararı ÖSYM tarafından yapılan iki sınav tarihinin çakışmasının doğurduğu hak kaybıyla ilgili oldu. Tavsiye kararının, şikayet konusu sınavlardan iki gün önce çıkması dikkat çekti. 

Şikayetleri almaya başlayan KDK, ilk kararını hem Açık Öğretim Fakültesi Adalet Programı hem de Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olan şikayetçi T. E.’nin ÖSYM’nin aynı gün ve saatte (21 Temmuz 2013 saat 09.30) yapacağını duyurduğu Dikey Geçiş Sınavı ve teknik öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı Giriş Sınavı’nın farklı tarihlerde yapılmasına ilişkin başvuruyla ilgili verdi. Yapılan ön incelemede, şikayetçinin her iki sınava da girecekken sınavlardan birisini tercih etmesi durumunda kalmasının, diğer sınav sonucu elde edebileceği haklar açısından telafisi güç veya imkansız zarar oluşturabileceği kanaatine varılırken, sınav tarihlerinin değiştirilmesi ya da eş değerli yeni bir işlemin tesisi hususunda tavsiye kararı verildi.

KDK’dan yapılan açıklamada; "DGS’ye başvurmuş olmakla beraber şikayetçi ve onun gibi Mühendislik Tamamlama Sınavı’na bu sebeple başvuru yapamayanlar ile her iki sınava da müracaat etmelerine rağmen 21.07.2013 tarihinde yapılacak olan iki sınavdan birisini tercih etmek zorunda kalacak olan adayların hak kaybına uğramaması için sınav tarihlerinin değiştirilmek suretiyle YÖK ve ÖSYM’nin hatalı işleminin ivedilikle düzeltilmesi veya iki sınava da girmeye hak kazanmış adayların giremeyecekleri sınavlara eş değerli yeni bir işlemin tesisi hususunda tavsiyede bulunmasına, 6328 sayılı Kanun’un 20. maddesinin 3. fıkrası uyarınca YÖK ve ÖSYM’nin bu karar üzerinde tesis edilecek işlem ya da tavsiye edilen çözümün uygulanabilir nitelikte görülmediği taktirde gerekçenin 30 gün içinde kuruma bildirilmesinin zorunlu olduğuna, bu kararın şikayetçi ve ilgili idareye tebliğine karar verildi" denildi. 

Kamu Denetçiliği Kurumu, 10 Haziran günü yapılan başvuruya ilişkin kararını 19 Temmuz'da verirken, şikayet konusu sınavlar ise 21 Temmuz Pazar günü yapıldı. Bu kararın ardından YÖK ve ÖSYM’nin aynı tarihe denk gelen sınavların birisini tercih ederek sınava giren kişilerin yaşadığı mağduriyeti nasıl gidereceği merakla bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız