SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KDV İnmiş, Neyime!

A- A+ PAYLAŞ

Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 18'den 8'e inmesine rağmen Malatya'daki lokantacılar bu indirimi yemek fiyatına yansıtmadı.

Malatya Lokantacılar Odası Başkanı ve Türkiye Lokantacılar Tatlıcılar ve Köfteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Tuna, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan KDV indiriminin son derece olumlu bir karar olduğunu söyledi. Hükümetin haksız uygulamayı giderdiğini belirten Tuna, "Çünkü, vatandaş kasapdan et alırken yüzde 8 KDV öderken biz yüzde 1 ödeyerek alıyorduk. Yüzde 18 KDV çıkışımız oluyordu. Dolayısıyla lokantalarda KDV'nin yüzde 8'e indirilmesini son derece olumlu karşılıyoruz"
dedi.

Lokantalarda, KDV'nin indirilmesine rağmen yemek fiyatlarında indirim yapamadıklarını söyleyen Zeki Tuna, şöyle konuştu:

"10 Ağustos 2005 tarihinde raic aldık. 28 ay önce verilen fiyatla yemek veriyoruz. Altı ay önce Esnaf Odaları Birliği'ne zam talebinde bulunduk, KDV'nin yılbaşında ineceği belirtilip zam verilmedi. Dolayısıyla biz de KDV indiriminden dolayı yemek fiyatlarında indirim yapmadık."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız