SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kedi ve Köpek Kaydı Mecburi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, evde beslenen kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmalarına başladı. Kayıtların 5 Mayıs gününden itibaren başladığı ve zorunlu olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye'den yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince evde beslenen kedi ve köpekleri kayıt altına alma çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, evde kedi ve köpek besleyen vatandaşların, bu hayvanlarının kuduz aşısı ile birlikte kayıtlarını da Belediye Veteriner Müdürlüğü’ne yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Kuduz Aşısı ile kayıt işlemlerinin 5 Mayıs 2008 Pazartesi günü itibariyle başladığı belirtilen açıklamada; “Yönetmelik gereği şehirlerde ve köylerde evde beslenen sahipli hayvanların kuduz hastalığına karşı aşılanması ve kayıtlarının tutulması mecburidir.

Köpekler 3 aylık, kediler ise 6 aylık olduklarında aşı yaptırılmalı ve bu aşılar her yıl düzenli olarak tekrarlanmalıdır.

Belediyemiz Veteriner Müdürlüğü, 5 Mayıs 2008 tarihi itibariyle Mal-Et bitişiği Bulgurlu yolu üzerinde bulunan Hayvan Toplama ve Barınma Merkezi’nde kuduz aşısı ve kayıt altına alma çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

Evde kedi ve köpek besleyen kişilerin, hayvanlarını bu merkeze getirerek, kayıt ve aşı yaptırmaları gerekmektedir” görüşlerine yer verildi.

Hayvan Toplama ve Barınma Merkezi İrtibat Telefonu: 341 10 37"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız