SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kefaletle Serbestler

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'ndeki bazı ihalelerle ilgili gözaltına alınan daire başkanı, 1 mimar ve 3 mühendisin de aralarında bulunduğu 6 sanık, Cuma günü sevkedildikleri adliyece tutuksuz yargılanmak üzere 5'er bin lira para ve adli kefalet karşılığında serbest bırakıldılar.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir süre önce başlatılan ve İzmir ayağında 9 kişinin gözaltına alındığı bir yolsuzluk operasyonun teknik takibi sırasında, İnönü Üniversitesi'ndeki bazı ihalelerle ilgili yolsuzluk iddialarının da dinlemeye takıldığı bildirildi. İzmir özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyu Malatya'ya iletmesinin ardından geçtiğimiz Çarşamba günü öğleden sonra İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı'na Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince baskın düzenledi. Polis, burada daire başkanı olan İnşaat Mühendisi Fatih D. ile mimar Y.Ö., ayrıca makine mühendisleri A.A., K.Ö. ve O.Ç.'nin yanı sıra İstanbul'dan da M.Y. adlı bir kişiyi gözaltına aldı.

İzmir "özel yetkili" Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2007- 2009 yılları arasındaki dönemle ilgili "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Görevi Kötüye Kullanmak, Kamu Zararına Yolaçmak, Haksız Kazanç Sağlamak" iddiasıyla sürdürdüğü soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 6 kişi, polisteki sorgularının tamamlanmasından sonra Cuma sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

6 sanığı sorgulayan savcı, bu kişileri "Adli Kontrol" talebiyle mahkemeye sevketti. Sulh Ceza Mahkemesi, 6 sanığı 5'er bin lira para ve adli kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Soruşturmaya konu olayların 2007'den 2009'a kadar olan dönemi kapsadığı, üniversitenin doğalgaz dönüşüm çalışmasının yanı sıra bazı alt yapı işleriyle ilgili ihalelerle ilgili olduğu öğrenildi.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız