SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kefenin Cebi Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde kendi adına cami yaptıran İbrahim Perk (soldan 2.), maddi durumu iyi olanlara hayır hizmetinde yarışmalarını tavsiye etti.

Akpınar Semti Halfettin Mahallesi'nde eski olan Henagah Pervane Camisi'nin yıkılıp yerine yenisinin yaptırılması nedeniyle cami inşaatında inceleme yapan Müftü Mehmet Sönmezoğlu, camiyi yaptıracak olan işadamı İbrahim Perk, Halfettin Mahallesi Muhtarı Erdal Yağlıcı ve Cami Dernek Başkanı Yaşar Yalkızım, camiinin biran önce tamamlanması için girişimde bulundular.

Akpınar semtinde lokanta işletirken 21 yıl önce İstanbul'a giden işadamı İbrahim Perk, "Yıllar önce esnaflık yaptığım semtteki eski caminin yetersiz olduğu ve yıkılıp yenisinin yapılması gerektiği bana iletildi. Müftü beyin de girişimleri ile bu camiyi yaptırmaya karar verdim" diye konuştu.

"Kefenin cebi yok" diyerek hayırsever işadamlarına böyle kalıcı hizmet yapmalarını tavsiye eden İbrahim Perk, caminin bodrumunu Ramazan Bayramı'nda, tamamını da Kurban Bayramı'nda hizmete açmayı planladıklarını aktardı.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Halfettin Mahallesi Muhtarı Erdal Yağlıcı ve Cami Dernek Başkanı Yaşar Yalkızım, camiyi yaptıran İbrahim Perk'e teşekkür edip, cami tamamlanınca bölgenin örnek camisi olacağını söylediler.

Cami inşaat alanına da, "Bu camiye yardım kabul edilmiyor" levhası asıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız