SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kekilli Konseriyle..

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir’deki ağaçlandırma seferberliği Vali Ulvi Saran tarafından başlatıldı.

Ağaçlandırma seferberliği nedeniyle düzenlenen törene Malatya Valisi Ulvi Saran, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Orman İşletme Müdürü Veysel Önen , Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, ilçe belediye başkanı belde belediye başkanları, öğrenciler ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Özel İdareye ait fidan yetiştirme serasında incelemelerde de bulunan Vali Saran, "Tüm ilçelerimizde başlatmış olduğumuz ağaçlandırma seferberliğini Doğanşehir ilçesinde başlatıyoruz. Tüm ilçelerin yerel yönetimlerini sivil toplum kuruluşlarını kamu kurum ve kuruluşlarını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Hedefimiz ilimiz genelinde 15 milyon fidan dikmektir. 40 bin hektarlık alanı ağaçlandırmayı planlıyoruz. Bu hedefimizi 3 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Geçmiş dönemlerde bu dağların yeşil bir örtüyle kaplı olduğunu biliyoruz. Ardıç ormanlarıyla kaplı olduğunu biliyoruz. Şuan çorak ve boz bir arazi yapısı var. Malatya adından da anlaşılacağı üzere Yeşil Malatya'dır. Yeşil Malatya tabirine layık olması gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemde meydana gelen doğal afetler ve diğer sebeplerden dağlardaki bitki örtüsü kaybolmuş dağlarımız çoraklaşmaya yüz tutmuştur. Tüm kaymakamlıklarımıza belirli hedefler verildi. Her ilçede en az 150 bin fidan dikmeyi hedefledik. Bugün bura da 150 fidan dikimini başlatıyoruz" dedi.

Saran, "Ağaç dikmek bizlerin toprağa karşı olan borcumuzun ifadesidir.Eğer Ağaç dikmez isek gelecekte bu dağlar üzerinde bulunan bitki örtüsünü de kaybedeceğiz.Zaten dağlarımızın yüzeyinde çok az toprak kalmış.Bunları korumalıyız. Malatya ilinin yaslandığı Beydağlarında yaklaşık 15-25 santimetrelik toprak kalmış. Erozyonlarla bu toprak günden güne yok olmaktadır. Gelecek zamanda Beydağlarına bir fidan dikmek için yaklaşık 1,5 metre çukur açmak gerekecek. Bu da ciddi bir maliyet getirecektir. Bu nedenle ağaç dikimine önem vermeliyiz. Kampanyaya katılan emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Ağaçlandırma bölgesine gelerek bir konser veren sanatçı Murat Kekilli'ye Vali Saran tarafından bir plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız