SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keklik Görevde!

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, son günlerde Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya ormanlarında yoğun görülen tırtıl ve böcek zararlarına karşı ormanlık alanlara keklik salmaya başladı.

Doğanşehir Orman İşletme Şefi Şahin Kurt, "4 ildeki meşe ormanlarında görülen tırtıl ve böcek zararlılarına karşı en etkili ekonomik ve çevreye karşı temiz mücadele yöntemi olarak biyolojik mücadele yöntemi uygulanmaktadır. Böcek zararları görülen ormanlara Tunceli'ye bin 250, Bingöl'e 500, Karakoçan'a 150, Palu'ya 100, Arıcak'a 150, Harput ve merkezdeki Yunus Emre ormanına 250 ve Malatya'ya 500 adet kınalı keklik salımı yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Bu çalışmalardaki amacın, ormanlara zarar veren böcek zararlarını bertaraf etme, tarım alanlarına zarar veren böceklerle mücadele etme ve av yaban hayatına destek olunarak biyolojik zenginliği arttırmak olduğuna dikkat çeken Kurt, "Bu çalışmaların bir ayağı da ilçemizde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Mayıs-Haziran döneminde Elmalı Çay mezrası ve civarında yaklaşık 100 hektarlık orman alanda meşe ağaçlarına arız olan Lymantrız dispar (meşe sünger örücüsü) tırtılına karşı Çay mezrasında 50 adet Kınalı Kekliği doğaya saldık. Yine 2007 yılında Kapıdere Köyü’nde 324,8 hektar alanda budama çalışması yaptığımız Ardıç sahasına da 50 adet keklik salımı yaptık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız