SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kelepçe Takmıyoruz!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Edib Bilginturan, sokakta çalışan çocuk sayısını azalttıklarını bildirdi.

İl Genel Meclisi toplantısında meclis üyelerine çalışmalarıyla ilgili sinevizyon eşliğinde bilgi sunan Çocuk Şube Müdürü Edib Bilginturan, "Sokakta çalışan çocukların sosyal riskini azaltarak topluma kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Çocuklarını sokakta çalıştıran 22 aileye adli takibat yapıldığını belirten Bilginturan, "Şubemizde çalışanlar eğitim almış polislerdir. Genelde sivil giyimli polislerdir. Şubemizde çalışan sivil polislerin silahları göstermesi dahi yasaktır. Adliyelik olan çocuklara kelepçe takmadan adliyeye çıkarıyoruz. Sokakta çalışan çocuklara sivil polisler ilgilenip şubemize getirerek ıslah çalışmalarına başlıyoruz. Bu çalışmalarda aileleri ile görüşülüyor" şeklinde konuştu.

Çocuk Şubesi olarak yaptıkları çalışmalar nedeniyle çocuk suçlarında azalma olduğuna dikkat çeken Bilginturan, şube olarak yaptıkları faaliyetlerde esnaftan destek aldıklarını, sokakta çalışan çocukların ailelerine yardımı da esnaftan elde ettikleri yardımlarla gerçekleştirdiklerini, bu konuda Malatya esnafına teşekkür ettiklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız