SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kelepçeci de Yok, Kelepçe de!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:46:35
Kelepçeci de Yok, Kelepçe de!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi'nin eski ilçe merkezi olan Eskimalatya'nın Cumhuriyet Meydanı'nda, otobüs durağının yanında bulunan 3 gözlü umumi çeşmenin musluklarına kelepçe vurarak, vatandaşların suyu kullanmalarına engel olmak isteyen ve büyük tepki gören MASKİ'den, yapılan bu işlemle ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, kelepçeleri vatandaşlar tarafından sökülen çeşmeler yeniden kullanıma açıldı.

İlçede 20 yıl önce, dönemin belediyesi tarafından yaptırılan umumi çeşmenin musluklarına "borçtan dolayı kesildiği, açılması halinde yasal işlem yapılacağı" gibi umumi çeşme için "mantıksız ve gerçek dışı" uyarı içeren yazı bulunan kelepçe takan MASKİ görevlilerine, vatandaşlar anında tepki göstermişler, görevlilerde "kelepçe uygulamasını yapıp alelacele" çeşmeyi terketmişlerdi. Kelepçeler söküldükten sonra MASKİ'den gelen giden olmadığı bildirildi.

İl merkezinde belediyece yaptırılan birçok umumi çeşme için herhangi bir "kelepçeleme" işlemi yapılmazken, Eskimalatya'da bu işlemin yapılmasına hala bir anlam verilemedi. Muslukları kelepçeleyen MASKİ görevlilerine bu talimatı kimin ne amaçla verdiği de öğrenilemedi.Bu konuda MASKİ'den bir açıklama gelmedi. 30 Mart seçimleriyle "metropol ilçe" konumuna gelen Battalgazi'nin geçen iki dönem de aynı görevi yapan Selahattin Gürkan başkanlığındaki yönetiminden de MASKİ'nin bu garip uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız