SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Keleşi Bize Tuttu.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü cinayet davasına karışan 3 kişi hakkında 'kan davası gütme' iddiasıyla 3 kez ağırlaştırılmış hapis cezası talebi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı. 
 
Malatya merkez Yeşiltepe Koşu Mahallesi'nde 25 Kasım 2010 tarihinde meydana gelen olayda, Adliye'deki cinayet davası sonrasında evlerine gelen aileye kalaşnikof silahla saldırılması sonucunda Burhan Keskin (48), Rabia Keskin (48) ve Serdar Keskin (22) hayatını kaybetmiş, 3 kişi ise yaralanmıştı. 
 
Olayla ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayan olayın sanıkları Hüseyin Ö. (46), Selahattin Ö. (27), Akif Ö. (46), 'Sayı ve nitelik bakımdan vahim olan silah veya mermilerin alınması, taşınması, bulundurulması, yaralama, kan gütme saikiyle öldürme, öldürmeye teşebbüs, kasten adam yaralama' iddiasıyla suçlanıyorlar. Sanıklar hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor. 
 
Duruşmada sanıklardan sadece Hüseyin Ö., suçlamayı kabul ederek, "Ben olayda yalnızım" dedi. 
 
Sanık Akif Ö. ise tahliye talebinde bulunarak, "Kesinlikle ben bu olayın hiçbir yerinde bulunmadım. Mağdurum, boş yere cezaevindeyim. Benim eşim, karşı tarafın kızıdır. Gerçekten benim suçlu olduğuma inansaydı, şu anda benim evimde olmazdı" dedi. 
 
Sanık Selahattin Ö. ise, "Olayla ilgim yoktur, tahliyemi istiyorum" dedi. Selahattin Ö., polisteki ifadesinin ise baskı ve işkence altında alındığını ileri sürdü. 
 
Olayda eşini ve oğlunu kaybeden Abuzer Keskin, cinayette yargılanan kardeşinin oğlunun duruşması için gittikleri Adliye'den eve döndükleri esnada olayın yaşandığını belirterek, Akif Ö.'nün av tüfeği ile, Hüseyin Ö.'nün ise kalaşnikof silahla kendilerini taradığını, aracın Selahattin Ö. tarafından kullanıldığını ve arabada bir bayan ile Gülhasan adlı şahısında bulunduğunu iddia etti. 
 
Tanık Necmettin Keskin, "Hüseyin bize ateş ederken ben taşa eğildim. Selahattin Ö. arabayı kullanıyordu, Hüseyin de keleşi bize tutmuştu, mermisi bitmişti" dedi. Tanık Mülkinaz Keskin ise, "Ben arkadan isabet aldım. Vuruldum. Düşmüşüm, başkada bir şey bilmiyorum" ifadesini kullandı. 
 
Tanık Gülnaz Keskin de şunları söyledi: 
 
"Olay günü duruşma nedeniyle adliyeden ayrıldık. Tam evin yanına vardık, arabadan iniyorduk, birden ateş edildi. Hüseyin, Kalaşnikofla arabanın üzerine geliyordu, Akif'de pompalı tüfeği ile arabanın yanında duruyordu. Selahattin ise, arabanın içindeydi. Arabada başka bir şahıs daha vardı." 
 
Tanık Naim Keskin, olay yerinde Hüseyin Ö. ile Arif Ö.'yü gördüğünü kaydetti. 
 
Tanık Erkan Keskin ise, "Arkasını dönmüş gitmekte olan kadınlara bile ateş ettiler" dedi. Sanık avukatı, tanık Erkan Keskin'in ifadesi sırasında "Bunlar insan değildir" dediğini belirterek, tutanağa geçmesini istedi. 
 
Mahkeme heyeti duruşmayı erteleyerek, ileri ki bir tarihe bıraktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız