SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kemal Yavuz Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:09
Kemal Yavuz Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

2'nci Ordu'nun eski komutanlarından olan emekli Orgeneral Kemal Yavuz hayatını kaybetti. Yavuz’un cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Levent Camii’nden kaldırılarak, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. 

E. Orgeneral Kemal Yavuz Ergenekon davasının da sanıkları arasındaydı. Yavuz 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

KİMDİR?

Emekli Orgeneral Kemal Yavuz 1934 İstanbul doğumludur. İlk ve orta tahsilinden sonra 1948'de Bursa Askeri Lisesi'ne girmiştir. 

1953'te Kara Harp Okulu'ndan, 1967'de Kara Harp Akademisi'nden ve 1969'da Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olmuştur.

Muhtelif karargahlardaki kurmay görevlerinden sonra, 6 yıl süre ile Harp Akademilerinde "Öğretim Üyesi" olarak görev yapmıştır. Albaylığında, Artvin'de alay komutanlığı; Tuğgeneralliğinde, Kara Harp Akademisi Komutanlığı, Kıbrıs'ta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı; Tümgeneralliğinde, Mekanize Tümen Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Harekat Başkanlığı; Korgeneralliğinde Trakya Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Körfez harekatı sırasında, 1990- 1992 yılları arasında Malatya'da 2'nci Ordu Komutanı olarak görev yapmaktaydı. 1992-1994 arasında Harp Akademileri Komutanlığı görevinde bulunduktan sonra emekliye ayrılmıştı.

Kemal Yavuz, Tuncay Özkan ile birlikte Kanaltürk’te bir dönem “Gerçekler” adlı programı hazırlayıp sunuyordu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız