SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kemer Altındayım, Güvendeyim'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:24
'Kemer Altındayım, Güvendeyim'
A- A+ PAYLAŞ

6-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında Karayolları Trafik Haftası’ nda gerçekleştirilecek etkinlikler ve Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce düzenlenen “Kemer Altındayım! Güvendeyim” Projesi hakkında Vali Vasip Şahin’e brifing verildi. 

Trafik Denetleme Şube Müdürü Müslüm Kahraman tarafından verilen brifinge, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Geçer, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cenk Elbe ve Polisevi Müdürü Namık Ayran katıldı.

Kahraman, etkinlikler çerçevesinde trafik stantlarının açılacağı, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile yılın trafik personeli ve sürücülerine ödüller verileceği, çeşitli promosyon ve el broşürlerinin dağıtılacağı, çeşitli okullarda öğrencilere ve MOTAŞ sürücülerine yönelik “Sürücü ve Yaya Eğitim Semineri” düzenleneceği ve konu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü personeli ile Malatya Belediyesi Sanat Merkezi Tiyatro Kulübü üyelerince tiyatro gösteri düzenleneceğini söyledi.

Kahraman, “Hafta dolayısı ile hayata geçirilecek olan “Kemer Altındayım! Güvendeyim” Projesi kapsamında ve 30 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Karayolu Güvenlik Yüksek Kurulu'nda görüşülerek imza altına alınan ve 31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Başbakanlık Genelgesine istinaden emniyet kemeri kullanımının şehir içerisinde yüzde 70’e, şehir dışında yüzde 90’a çıkarılması amaçlandığından düzenlenecek Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerlerinde temel trafik eğitimi, hız, emniyet kemeri ve kask kullanımı konularına özellikle vurgu yapılacak" dedi.

Nisan Ayı içerisinde 10 bin 814 sürücü üzerinde emniyet kemeri kullanımını tespit etmek amacı ile yapılan sayım sonucu bu oranın yüzde 24,5 olduğu tespit edildiğini ifade eden Kahraman, kampanya süreci sonunda Kasım - Aralık aylarında tekrar sayım yapılarak artış oranının tespit edileceğini bildirdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Kahraman son olarak il merkezindeki parkmetre uygulaması, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Vali Vasip Şahin, brifing sonunda etkinlik ve proje ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirerek, “Trafikte insan hayatı için önemli kurallardan birisi emniyet kemeri, diğeri de hızdır. Sürücüler Emniyet kemeri takar ve hız kurallarına uyarlarsa, olmasını istemeyiz ama meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma olayları ciddi oranda azalacaktır. Trafik kazalarını önlemek sadece polisiye yöntemlerle ve altyapı sorunlarını çözmekle de mümkün değildir. Sürücüler kadar yayalarda trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için olduğu kadar toplumun güvenliği içinde istemeli ve bu konuda sorumluluk sahibi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız