SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kemerleri Sıkın IMF Geliyor!

A- A+ PAYLAŞ

IMF, AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası Atina'ya gidip yapılacak yardımın çerçevesini konuşacak...

Yunan basını, tüm göstergelerin hükümetin bütçe açığını kapatma çerçevesinde AB-Uluslararası Para Fonu (IMF) destek mekanizmasını faaliyete geçirmeye hazır olduğu ortaya koydukları değerlendirmesinde bulundu. Basın-yayın organları, kar peşinde koşanların Yunan tahvillerine şiddetli saldırıları sonrasında ülke ekonomisi açısından kritik gelişmeler yaşandığını, yarın ise AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF yetkililerinin temaslarda bulunmak üzere Atina'ya ulaşmalarının beklendiğini duyurdular. Medya, söz konusu IMF yetkililerinin, hükümetten 2010 içinde başta emeklilik yaşının uzatılması olmak üzere kamu sektöründe ek önlemlerin alınmasını da talep edeceklerini ileri sürdü.

PİYASAYLA MÜCADELE BAŞARISIZ

"Başvurudan sonra her şey değişecek'' başlığını kullanan Kathimerini gazetesi, IMF, Avrupa Merkez Bankası ve Komisyon'un Atina'dan sigorta alanında 2010 içinde ek önlemler alınmasını isteyeceğini yazdı. Gazete, Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun tüm diplomatik temaslarına ve çabalarına rağmen "Yunan ekonomisinin piyasalarla mücadelesinde başarılı olmadığını'' belirterek, önümüzdeki yakın dönem içinde kurtarma paketine resmen başvurulacağının açıklanacağını kaydetti. Haberde, Yunan ekonomisinin yarından itibaren IMF, Komisyon ve Avrupa Merkez Bankası'nın merceği altında bulunacağı ve alınan tüm sert önlemlere rağmen bütçe gelirinde büyük açık bulunduğu belirtildi. To Vima gazetesi "Kemerleri sıkın yarın IMF geliyor'' başlıklı haberinde, Atina'nın yarından itibaren AB destek mekanizmasının çalıştırılması için sert müzakerelere başlayaçağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız