SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kenan Evren Kararını Uygulamadınız!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2011 yatırım programları görüşüldü.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2011 yılı yatırım programı görüşüldü. Konuyla ilgili meclise bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Sizlerin büyük katkılarıyla fevkalade çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Artık ilçelerimizin bir kısmında okul ihtiyacı kalmadı. Birçok ilçelerimizde de her türden okul ihtiyacını gidermiş olduk. Ama buna rağmen bazı ilçelerimizde çok büyük olmayan okul ihtiyaçlarımız kaldı. İl merkezinde sıkıntılarımız devam ediyor. Biz bu yıl İl Özel İdaresi bütçesinden payımıza ciddi bir rakam düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Yatırım programları esnasında bir okula İl Genel Meclisi isminin verilmesi gündeme geldi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'un, "Bize vereceğiniz bütçe haricinde bir destek verilirse, yaptıracağımız bir okula İl Genel Meclisi ismini veririz" açıklaması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Ankara'da İl Genel Meclisi Başkanları toplantısında her ilde İl Genel Meclisi adını taşıyan okullar var. Ve bunu da arkadaşlar arasında konuştuk. Bu millette bilsin ki, özelde yapılan Valiliğin yaptığı bütün yatırımların altında kararı vardır. Sahada ve şantiye de sadece uygulayıcılar yoktur. Bu mecliste vardır. Bu nedenle bu teklifin üzerinde duruyorum. Bir okulumuzda bulunan Kenan Evren isminin değiştirilmesi için meclisimiz bir karar aldı. Siz uygulamadınız. Bu karar üzerinde gazeteciler duruyor. Bizde o karar üzerinde duruyoruz. Zaten sistemde değişti. O kararımızın da göz önüne alınmasını istiyoruz. Ve ayrıca da hakkımız olan İl Genel Meclisi ismini taşıyan bir okulumuzu da meclisimizin huzurunda istiyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Yapılacak bir okulumuzda bu ismi değerlendiririz. Topsöğüt Karşıyakaya 12 derslikli bir ilköğretim okulu yaptık. Adı Topsöğüt Karşıyaka İlköğretim Okulu. Oranın 3-4 kilometre uzağında Kenan Evren İlköğretim Okulu var. Köy damı gibi ve iki derslikli bir okul. Buranın öğrencileri muhtemelen yeni açılan okula gittiler. Bunu da inceletiyorum. Dolayısıyla okulumuzda öğrencimiz kalmayacağı için okulumuz otomatik olarak kapanacaktır. Bir başka bir tabelaya neden rast
gele isim verelim?" şeklinde konuştu.

Konu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilmesinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay 2011 yılı yatırım programı hakkında meclise bilgiler verdi. Özbay, "2009 yılında büyük bir çalışma yaptık. Sağ olun sizler ve muhtarlarımız bizlere destek çıktınız. 8 ayda çalışma bitti. Tüm bölgeyi, dağını taşını taradık. Taramadığımız bir yer kalmadı. Ve 161 tane dosyayı Sivas Koruma Kurulu'na gönderdik. Bu 161 dosyanın 40 tanesi Sivas Koruma Kurulu'nda onaylandı ve tescillendi. 121
tanesi de sıra bekliyor" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yatırım programı da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız