SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kenan Evren'e Tur Bindirdi!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:41
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kenan Evren’e tur bindirdi” dedi. 

CHP Üniversite Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Melda Onur TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi. CHP Üniversite Sorunlarını Araştırma Komisyonu çalışmaları hakkında bilgi veren Ayşe Eser Danışoğlu, Türkiye’deki üniversitelerin, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sorunlarının kaynağı olan YÖK’ün bugün 32. yılını doldurduğunu söyledi. Komisyonu tutuklu öğrencilerin sorularına eğilmek amacıyla kurulduğunu dile getiren Danışoğlu, tutuklu ve hükümlülerin arasında öğrencilerin ayrı bir durumunun bulunduğunu vurguladı. Danışoğlu, “Büyük emek ve fedakarlıkla kazandıkları üniversitelerde eğitim haklarından mahrum bırakılıyorlar” dedi.

“2 BİN 776 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ ÖĞRENCİ VAR”

Tutuklu öğrencilerinin sayısının sürekli arttığına dikkat çeken Danışoğlu, komisyon olarak bütün tutuklu öğrencilerin yanı sıra üniversite öğrencilerinin tamamının sorunlarının araştırılması çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Üniversite öğrencileri ile bir görüşme yaptıklarını ve bir fotoğraf çektiklerini dile getiren Danışoğlu, tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısının tam olarak açıklanmadığını belirterek, “Haziran ayında Adalet Bakanlığı’ndan aldığımız verilere göre; 2012 yılının ve 2013 yılının ilk altı ayına kadar olan dönem 2 bin 776 tutuklu ve hükümlü öğrenci var. Aynı dönemde 5 bin 229 öğrenci çeşitli disiplin cezası almış. Bunların 3 bin 767 okuldan uzaklaştırma cezası” diye konuştu.

“BAŞBAKANIN HEDEFİNDE GENÇLER VAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleri ile ilgili yaptığı açıklamaya da göndermede bulunan Danışoğlu, “Dün Başbakanın bir kez daha özel hayatlara müdahale ederek, kendi değerlerini topluma empoze etme ısrarına tanık olduk. ‘Kızlı-erkekli evlerde karmakarışık şeyler olur’ diyerek kanun çıkartmaya kalkması, valilere talimat vermesi hedefinde gençler olduğunu bir kez daha ortaya koydu“ dedi.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 12 Eylül döneminde darbeci paşalar olduğunu şimdi üniversiteyi yöneten rütbeli rektörlerin olduğunu öne sürdü. Mahkemeler karar vermeden rektörlerin üniversite öğrencilerini okuldan uzaklaştırdığını dile getiren Ağbaba, “Son dönemde belki hiç olmadığı kadar cezaevlerinde tutuklu öğrenciler var” dedi.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kenan Evren’i taklit etmeye başladığını öne sürerek, “Herhalde sonları Kenan Evren ve adamları gibi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamasının sorulması üzerine, “Kenan Evren’e Tayyip Erdoğan tur bindirdi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız