SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kenan Işık, Topbaş'a Danışman

A- A+ PAYLAŞ

Bir dönem Malatyaspor yönetimlerinde de görev alan Malatyalı ünlü tiyatro oyuncusu Kenan Işık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın sanat danışmanı oldu.

1996-2000 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan ünlü oyuncu Kenan Işık, bu kez Başkan Topbaş'ın sanat danışmanlığı görevini üstlendi. Son olarak, "Fikrimin İnce Gülü" adlı TV dizisinde Aydan Şener'le birlikte başrolü paylaşan Işık, bundan sonra da Topbaş'ın yanında yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada da, Kenan Işık'ın Topbaş'ın sanat danışmanı olduğu ifade edildi.

ÖZGEÇMİŞİ..
1947 yılında Malatya'da doğan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra 1972 yılında dışarıdan sınavlara girerek Devlet Tiyatrosu'na girdi. Devlet Tiyatroları'nın çeşitli sahnelerinde 35 oyun sahneye koydu. 'Bebek Uykusu, Olmayan Kadın, Behçet Bey'in Fötr Şapkası, Keloğlan ile Zülfü Sarı' oyunlarını yazdı. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Huzur' adlı romanını oyunlaştırdı. 'Bebek Uykusu' ve 'Olmayan Kadın' ile 'Kültür Bakanlığı En iyi Oyun', iki kere 'Kültür Bakanlığı En iyi Yönetmen', 'Oyun Yazarları Derneği En iyi Yönetmen', 'T.B.M.M Çocuk Oyunları Yarışması'nda mansiyon, 'Eleştirmen Birliği Ödülü', 'Makedonya Festivali'nde Jüri Özel Ödülü', 'Ulvi Uraz Övgüye Değer Oyuncu', 'ismet Küntay En iyi Yazar', 'Uluslararası Lions 118-Türkiye Yönetim Çevresi Sanat Ödülü', 'Bakırköy Belediyesi Uyarlama Oyun Yarışması'nda Başarı Ödülü', 'Avni Dilligil En iyi Yönetmen', 'Türk Yazarlar Birliği Roman Uyarlama' ödüllerini kazandı. Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya'da tiyatro araştırmaları yaptı. Haziran 1996-99 yılları arasında istanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. Hürriyet Kelebek Ödülü-2000, Rotarak Yılın iletişimcileri Ödülü-2000, Ankara Tv Gazetecileri Derneği Ödülü, Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü, Selçuk Üniversitesi iletişim Ödülü, istanbul Üniversitesi iletişim Ödülü, Aydın Doğan Anadolu Meslek Lisesi iletişim Ödülleri'nin de sahibidir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız