SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi Binamızı Yapacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Ocak ayının ilk günlerinde yapılan seçimle göreve gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi ilk toplantısını Meclis başkanı Sami Payza başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Toplantıya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) başkanı M. Bahadır Altaş’da katıldı. Başkan Altaş, TSO Meclis üyelerine “Kira ve ücret ödemelerinin Banka ve Finans kurumları aracılığıyla yapılması ile İstihdam ve Yatırımları Teşvik Kanunu uygulama süresi ve esasları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kamunun ihtiyaç duyduğu finansmanın sağlanması için geçtiğimiz Kasım ayında yürürlüğe giren bazı varlıkların ekonomiye kazandırılması hakkındaki kanunun uygulamalarına ilişkin bilgiler verdi.

TSO Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Ocak ayı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Oda başkanı Erkoç “Yeni dönemde meslek gruplarından özellikle ricam mesleki sorunlarını yönetim kuruluna taşımaları konusuna önem vermelerinin istiyorum” diyerek başladığı konuşmasını özetle “TSO yönetimi olarak bu dönemde kendi binamızı yaptırarak faaliyetlerimizi orda sürdürmek istiyoruz. Haziran veya Temmuz ayında ihaleye çıkacak şekilde hazırlıklarımız sürüyor. Malatya'da Gıda İhtisas Gümrük Müdürlüğü'nün kurulması için başlatılan çalışmalarımız devam ediyor. Bu amaçla Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yanındaki 10 bin dönümlük alanda Tarım ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması için girişimler sürüyor. 31 Aralık 2008’de sona eren ve 2009 yılının sonuna kadar uzatılması beklenen teşvikin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en az 10 yıl uzatılmasını istiyoruz. Ama bu kriz ortamında teşvikin 1 yıl bile uzatılmasının işletmeleri rahatlatır. Bu krizi aşabilmenin tek yolu iç piyasaya hareketlendirmekten geçiyor. Bunun için iç piyasayı hareketlendirecek projeler üretmemiz gerekecek, ayrıca krizde ayakta kalmak istiyorsak şirket evliliklerini desteklememiz ve ortaklık kültürünü geliştirmemiz gerekir” diye konuştu.

Temenniler bölümünde söz alan Meclis üyesi Ömer Dinç ve Şemsettin Alkan yönetim kurulunun demokratik bir şekilde oluşturulmadığı iddia etti. Üyelerden Enver İlhan ise; “ TSO organlarının seçiminde muhalefetin olmayışı ve ahenk içinde gerçekleşmesi bu dönemde büyük işler yapacağımızın işaretidir."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız