SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kendi Binası da Var'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye'de ilk kez kendi bina ve derslikleri olan Çocuk Üniversitesi'nin kurulduğunu belirterek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, önümüzdeki 29 Ocak günü eğitime başlayacak olan Çocuk Üniversitesi binasında incelemelerde bulundu.

Kampüs içerisindeki eski rektörlük binasının içerisinde tabelası asılarak faaliyetlerine başlayan Çocuk Üniversitesi hakkında bilgi veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Çocuk Üniversitesi bir proje. Amacımız, çocuklarımızı erken yaşlarda bilime ve araştırmaya teşvik etmeye yönelik bir projedir. Bu proje, İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekli Çocuklar Merkezimizin altında ayrı bir projedir. Çocukları erken yaşta bilime teşvik eden ve üniversite ortamı ile buluşturan bir projedir. Türkiye'de kendisine ait binası olan, laboratuarı olan, derslikleri olan ilk çocuk üniversitesidir" dedi.

Prof. Dr. Çelik şunları söyledi: "Türkiye'de maalesef, çocuklarımızı bilime, sanata, araştırmaya teşvik etmekte, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların çabalarının yetmeyeceğini biliyoruz. Buna mutlaka üniversitenin el atması gerektiğini düşünüyoruz. Gelişmiş ileri ülkelerde bunun böyle olduğu biliyoruz. Çocuk Üniversitelere devam eden çocukların bilimsel dergiler yayınladıklarını, araştırmalar yaptıklarını, yaz okulları, bilim okulları ile takviye edildiklerini ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirme konusunda üniversitelerin üzerine düşen görevleri yapmaya çaba gösterdiklerini biliyoruz. Ama Türkiye'de, Türk üniversiteleri böyle bir görevi yerine getirmede geç kaldılar. İşte İnönü Üniversitesi, diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da bir ilke imza atarak, çok başarılı öğretim üyelerinden oluşan bir kadro ile Çocuk Üniversitesi'ni başlatıyor. Bu yıl ilk kez ilköğretim 6. sınıfta okuyan, her okulun en başarılı iki öğrencisini kabul edecek. Bundan sonra yaz okulları, kış okullarında gencecik yavrularımız, üniversite ortama ile buluşturulacak. Ülkemizin geleceğini bu şekilde garanti altına almaya çalışacağız."

Bu arada, Çocuk Üniversitesi'ne gelen çocuklara burada üniversitedeki görevli profesörler tarafından pratik derslere tabi tutulacaklar. Eğlence ile eğitimin yan yana götürüleceği uygulamalarda çocuklar, hem üniversite ortamını tanıyacak ve hem de Tıp, Mühendislik, Fen-Edebiyat. Güzel Sanatlar dallarında pratik dersler görecekler. Uygulamalardaki tüm hedef, çocukların ileride meslek seçmesine katkı sunmak olacak. Çocuklar, bulma, buldurma, keşfetme yeteneklerini uygulamalarda göstermeye çalışacaklar. İlk aşamada 110 öğrencinin uygulamalara katılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız